Το κάθε πορτραίτο της Lise Sarfati πασχίζει για την ανεξαρτησία του

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

H Lise Sarfati  έχει μάθει να χρησιμοποιεί την φαντασία της για έμπνευση. Εκεί ίσως οφείλεται η επιτυχία των πανέμορφων κινηματογραφικών πορτραίτων της. Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του στυλ της έπαιξε επίσης η μετεγκατάστασή της για μια δεκαετία στην Ρωσία, αφού πρώτα είχε αποφοιτήσει από την Σορβόννη και κουβαλούσε τον τίτλο της επίσημης φωτογράφου της Ακαδημίας Καλών Τεχνών. Εκεί, η Γαλλίδα με καταγωγή από την Αλγερία, στήριξε το έργο της στην νεολαία που ζούσε στο περιθώριο και την εγκατάλειψη μέσα στο παρηκμασμένο αστικό τοπίο.

Τα επόμενα χρόνια -πριν καταλήξει στην Καλιφόρνια- την βρήκαν να ταξιδεύει στις Η.Π.Α. επιλέγοντας μικρές κοινότητες, που ο ρυθμός της ζωής είναι σαφώς πιο αργός, δίνοντάς της την δυνατότητα να εγκλιματιστεί και να περάσει περισσότερο χρόνο με την μελαγχολική νεολαία που βρήκε θέση στα κάδρα της. Η ίδια άλλωστε θεωρεί ότι το έργο της είναι επηρεασμένο από τον κινηματογράφο με τους ανθρώπους μπροστά από τον φακό της, να λειτουργούν περισσότερο σαν ηθοποιοί.

Δεν θα διαφωνήσουμε μαζί της παρατηρώντας τα πορτραίτα πωλητριών, στρίπερ, τοξικομανών, άγνωστων ηθοποιών κ.α., καθώς οι περισσότεροι ποζάρουν με άνεση εκπέμποντας ομορφιά, ανθεκτικότητα και σε καμιά περίπτωση αυτολύπηση , παρόλο που πολλοί από αυτούς προέρχονται από  υποβαθμισμένες περιοχές και καλούνται καθημερινά να αντιμετωπίσουν ένα σωρό δυσκολίες.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon