Μια φωτογραφική βόλτα στην ιδιαίτερη και αντιφατική Κωνσταντινούπολη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Φωτογραφίες - Kείμενο: Εύη Αγγελακοπούλου

Οι πόλεις μοιάζουν με τους ανθρώπους. Έχουν, αλλά και δημιουργούν, συναισθήματα, όπως επίσης έχουν και πολλές ιστορίες να πουν. Η Κωνσταντινούπολη δεν σταματά ποτέ τις αφηγήσεις. Πάντα έχει μια ιστορία να σου πει. Η πλατεία Taxim, ο Βόσπορος, τα τζαμιά, ο πύργος και η γέφυρα του Γαλατά. Κάθε στενό της, κρύβει ιστορίες που είναι διατεθειμένες να ειπωθούν σε όποιον θέλει να τις ακούσει.

Εγώ άκουσα τις ιστορίες του φθινοπώρου κι έφτιαξα τις δικές μου, σ’ αυτή την πόλη με χρώματα μελαγχολικά της εποχής. Προσπάθησα ν’ αποτυπώσω κάποια χρώματα και κάποιες ιστορίες σε φωτογραφίες, όμως η καλύτερη φωτογραφική μηχανή δεν είναι άλλη από τα μάτια μου που δεν μπορούν να σας δείξουν όλα αυτά που είδαν έτσι όπως τα είδαν.

Οι ιστορίες όλο και αυξάνονται. Και κάπου εκεί στην πόλη που θα φτιάχνεις τη δική σου μπορεί να συναντήσεις και τη δική μου, παρέα με τις άλλες, στον πεζόδρομο της Istiklal, στην Αγία Σοφία, στο Τοπ Καπί, στα μεγάλα παζάρια και στα υπόλοιπα μυστηριώδη μέρη αυτής της αντιφατικής και ιδιαίτερης πόλης.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon