Οι The Callas μιλούν στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι The Callas μόλις κυκλοφόρησαν την καινούργια τους δουλειά με τίτλο ''Half Kiss Half Pain''.  Με αυτή την αφορμή τους ζητήσαμε να μας μιλήσουν για την ελληνική αγγλόφωνη σκηνή, για τη συνεργασία τους με τον Jim Sclavounos αλλά και για την επικείμενη εμφάνισή τους στη Πάτρα στο χώρο της ''Γιάφκα'' την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου.

Ακούγοντας τον καινούργιο σας δίσκο ''Half Kiss Half Pain'' αποκόμισα την εντύπωση πως συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα πιο ‘’θυμωμένο’’ δίσκο σε σχέση με τον προκάτοχό του.Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

Έχειτις θυμωμένες στιγμές σίγουρα...μάλλον εκεί που θα εστιάσει και θα γουστάρει ο καθένας βγάζει ίσως και το δικό του συμπέρασμα και αυτό είναι το ωραίο αυτού του δίσκου ότι έχει πολλές πολλές αναφορές «αναγνώσεις».

 

Τη τελευταία διετία έχει ξανανοίξει έντονα η συζήτηση για το τέλος της κιθαριστικής μουσικής και ότι δεν έχει πλέον να προσφέρει κάτι στην εξέλιξη της μουσικής. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Δεν μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το θέμα βρίσκουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σε όλες τις μουσικές και μας δίνουν τροφή να δημιουργήσουμε έτσι και αλλιώς όλα κάνουν ένα κύκλο έρχονται φεύγουν ξαναέρχονται.

 

Και στον καινούργιο σας δίσκο συνεργαστήκατε στην παραγωγή με τον Jim Sclavounos . Πέρα από το ότι βρίσκεται στο ίδιο studio με μία ιστορική μορφή της ανεξάρτητης μουσικής, πιστεύετε ότι σας έδωσε πράγματα που δεν θα μπορούσε να σας δώσει ένας εγχώριος παραγωγός;

Οι εμπειρίες που έχει τόσα χρόνια δίπλα σε πολλοί μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας του δίνουν μια δυναμική που δύσκολα μπορείς να βρεις, γενικά όχι μόνο στην Ελλάδα. Για μας ήταν πολύ σημαντικό που είναι ένας άνθρωπος που έχει ασχοληθεί και με κινηματογράφο και με άλλες τέχνες γενικότερα όπως και εμείς.

Ποια είναι τα σχέδια σας για την προώθηση του νέου δίσκου;

Πολλά σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Πιστεύετε ότι ελληνικά συγκροτήματα θα άξιζαν μία θέση στο μεγάλων ευρωπαϊκών festival (primavera, glastonburry, κτλ);

Πρώτα πρέπει να παίξουν σε μικρότερα έτσι πάει το πράγμα βήμα βήμα με υπομονή και πολλή προσπάθεια. Κάποια στιγμή θα γίνει!

Πως οι αντιλαμβάνονται οι Callas τη κρίση που έχει ποτίσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια;

Είναι σίγουρα αποτέλεσμα λαθών πολλών ετών και φυσικά πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη κατάσταση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Δεν πιστεύουμε πως η κρίση φέρνει καλύτερη τέχνη δε χρειαζόμαστε πόλεμο, φτώχεια, μιζέρια, νεκρά παιδιά στις θάλασσες για να δημιουργήσουμε.

 

Πως αισθανθήκατε όταν είδατε ότι ο είχε επιλέξει ο Nick Cave το δικό σας ‘’Anger’’ για λογαριασμό συλλογής που συνόδευε το Mojo ;

Μεγάλη χαρά δικαίωση μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια πολλής δουλειάς!

 Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας από τη εποχή του Velvet Bus;

Οι καλύτερες. Ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα...

Θεωρείται ότι οι Callas είναι περισσότερο ένα συναυλιακό ή ένα στουντιακό συγκρότημα;

Γουστάρουμε τρελά τα live έχουμε παίξει στα πιο απίθανα μέρη σε εκκλησία σε τουαλέτες σε δωμάτιο ξενοδοχείου σε βάρκα σε μεγάλα festival, σε μουσεία σε μεγάλα venue, σε club και φυσικά στα γραφεία μας στο velvet room. Βεβαια και η όλη διαδικασία στο στούντιο είναι πολύ δημιουργική.

 

Η μουσική δεν είναι η μοναδική καλλιτεχνική σας ενασχόληση. Μπορείτε να μας αναφέρετε με λίγα λόγια και τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας;

Bάση μας είναι εικαστική και έχουμε κάνει πολλές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επίσης έχουμε κάνει δυο μεγάλους μήκους ταινίες το Lustlands που βγήκε πριν δυο χρόνια και το The Great Eastern που θα βγει λογικά το φθινόπωρο. Μάλιστα το soundtrack  αυτής  της ταινίας το έχουμε κάνει μαζί με τον Lee Ranaldo  των Sonic Youth.

 

Αυτή τη Τρίτη 2 Φεβρουαρίου θα βρεθείτε στη Πάτρα για να παρουσιάσετε το νέο σας δίσκο. Μπορείτε να δώσετε κάποιο κίνητρο σε κάποιον που δεν σας γνωρίζει για να έρθει να παρακολουθήσει το ;

Είναι εύκολο κανείς να ψάξει να δει τι κάνεις...αλλά το live έχει πάντα τη μαγεία της στιγμής. Έχει ένταση ,πάθος, έτσι μπορείς να καταλάβεις όλη την αισθητικής ενός συγκροτήματος...γενικότερα το λέμε αυτό.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon