Sound of the Week | Asaf Avidan – A Ghost Before the Wall

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η πρώτη γνωριμία με τη μουσική του Asaf Avidan έγινε τελείως τυχαία, όταν το 2009 κέρδισε την προσοχή μου ένα βίντεο με τον τίτλο “Asaf Avidan – Her Lies (Acoustic)”. Στα πλαίσια μίας ραδιοφωνικής συνέντευξης, ένας μουσικός με την ακουστική κιθάρα του και την συνοδεία τσέλου θα πραγματοποιούσε ένα μικρό acoustic session (https://www.youtube.com/watch?v=qA5uKbzTh18).      

Ο συγκεκριμένος μουσικός σε έκανε να λατρέψεις την εξαιρετική φωνή του από το πρώτο κιόλας λεπτό και δεν μπορούσες παρά να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες γι αυτόν. Τα τραγούδια του θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα της μουσικής σύμπραξης του Bob Dylan  και της Janis Joplin, με την προσθήκη των ιδιαίτερων και αυθεντικών στοιχείων του. Γνωρίζοντας πλέον τον Asaf Avidan και το τότε project του Asaf Avidan & the Mojos, γίνεται έντονη η επιθυμία να τον παρακολουθήσω σε μία live performance. Με το κοινό του να αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα μετά την ευρωπαϊκή επιτυχία που γνώρισε με το remix στο δικής του σύνθεσης Reckoning Song από τον γερμανό Dj Jacob Dilßner (aka Wankelmut), η επιθυμία αυτή γίνεται πραγματικότητα. Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο πολυτάλαντος αυτός καλλιτέχνης από το Ισραήλ εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και εκεί είναι που πραγματικά εκτιμάς την αξία του. Ό,τι έχεις ακούσει από τους δίσκους του, το ακούς με την ίδια ακρίβεια και στο live. Μόνη διαφορά το γεγονός ότι το πάθος του σε παρασύρει απευθείας ενώ οι ποιητικοί και αλληγορικοί στίχοι των τραγουδιών του ζωντανεύουν μπροστά σου.

Ο αγαπημένος, λοιπόν,  Avidan, λίγο πριν ξεκινήσει τη solo καριέρα του, είχε κυκλοφορήσει το “Avidan in a Box”. Ένας δίσκος που ηχογραφήθηκε μέσα σε ένα δωμάτιο μόνο με την βοήθεια της ακουστικής κιθάρας του, της μαγευτικής φωνής του και την παρουσία κάποιων φίλων μουσικών. Ανάμεσα στα 19 διαμάντια του άλμπουμ, που περιλαμβάνει παλιές συνθέσεις του σε ακουστική version, υπάρχει και το “A Ghost Before the Wall”. Ή διαφορετικά, οι φωνητικές ικανότητες αυτού του πολλά υποσχόμενου ταλέντου σε όλο τους το μεγαλείο.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon