Sound of the Week | Charles Bradley – Changes

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Όταν οι Black Sabbath το 1972 κυκλοφόρησαν τον δίσκο «Vol. 4», συμπεριέλαβαν σε αυτόν και το track «Changes», μία μπαλάντα διαφορετική  και με αρκετή απόκλιση από τον ήχο τους. Ανάμεσα στα συγκροτήματα που ανέλαβαν τη διασκευή αυτού του κομματιού ανήκουν και οι Cardigans, ενώ άλλοι, όπως οι Unkle και ο Eminem, το χρησιμοποίησαν ως sample. Το 2013, ο εκπληκτικός Charles Bradley διασκευάζει το «Changes» για την Record Store Day Black Friday και το κομμάτι αποκτά τον soulful χαρακτήρα που χρειαζόταν. Ακούστηκε, επιτέλους, έτσι όπως έπρεπε να ακουστεί. Το επίσημο βίντεο για το «Changes» κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και αποτελεί προπομπό για το επερχόμενο ομώνυμο LP του Charles Bradley που αναμένεται την 1η Απριλίου. Τα συναισθήματα για τις δραστικές αλλαγές που συμβαίνουν στην ζωή του φαίνονται στις εκφράσεις του προσώπου του και κάπως έτσι το βίντεο αυτό σε καθηλώνει. Είναι ο τρόπος που το διαμάντι της σόουλ μουσικής ερμηνεύει τα γεγονότα και απευθείας σε επιστρέφει στις τεράστιες αλλαγές της ζωή σου. Εκείνες που μόνο ο στίχος «I’m going through changes» είναι αρκετός για να σε κάνει να θυμηθείς και ταυτόχρονα να αισθανθείς πολλά.

Ανδριάνα Κουλιέρη – ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών (Κυριακή 16:00-18:00) http://upfm.upatras.gr/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon