Παλιές ιστορίες: Archive- Take My Head

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Άλμπουμ και τραγούδια από το παρελθόν που μας θυμίζουν παλιές ιστορίες και στιγμές.

Tης Εύης Αγγελακοπούλου

Του άρεσαν οι δυνατές κιθάρες. Τη μπάντα δεν την ήξερε κι είπα να του γράψω εγώ ένα cd. Είναι οι αγαπημένοι μου και διάλεξα το συγκεκριμένο άλμπουμ για να την του γνωρίσω, γιατί το πρώτο κομμάτι θα του άρεσε πολύ. Το You Make Me Feel των Archive μέσα από το άλμπουμ Take My Head. Ένα κομμάτι δυνατό με πολύ απλό στίχο. “You make me feel stronger. Άλλωστε έτσι είναι η αγάπη, απλή. Αυτό κάνει η αγάπη. Σε κάνει να νοιώθεις πιο δυνατός, να προχωράς και να εξελίσσεσαι. Αλλά ο καθένας αγαπάει με τον δικό του τρόπο όπως μας λέει και το δεύτερο κομμάτι The Way You Love Me.

Ήξερα ότι δεν ήταν πολύ του γούστου του αλλά ήθελα να τους μάθει και να ακούσει κάτι διαφορετικό. Έτσι προτίμησα το δεύτερο άλμπουμ των Archive. Όταν ζωγράφιζε πάνω στο σώμα μου πάντα με ρωτούσε τι ήθελα να ακούω. Ο Αντρέας θα μπορούσε να είναι αυτό που ακούμε στο Brother. “If you're in need of assistance, hold on to me”. Όπου έρχεται το Well Known Sinner να δώσει πάλι τον δυνατό ήχο για να ξαναπονέσεις μετά με το The Pain Gets Worse. “It really hurts. The pain gets worse. Και με τα φωνητικά της Suzanne Wooder σίγουρα τον νοιώθεις τον πόνο παρέα με αυτήν την κινηματογραφική μουσική. Τον πόνο που νοιώσαμε κι εμείς όταν ο Αντρέας έφυγε. Και αντίθετα με τα λόγια του Woman που υποστηρίζει ότι “a man never understands”, ο Αντρέας και καταλάβαινε και ένοιωθε.

There is a cloud in the sky. Όπως και πάνω μου έχει ζωγραφίσει ένα σύννεφο. Μου αρέσουν τα σύννεφα. Όχι αυτό που συμβολίζουν. Το μουντό και το γκρι. Είναι παιχνιδιάρικα τα σύννεφα. Δημιουργικά. Μεταμορφώνονται σε ό,τι θέλουν.

Take My Head.Take my hand. I want my... understand”.

Και πριν το άλμπουμ τελειώσει με το αγαπημένο μου, μας θυμίζει την αγάπη και πάλι. Love in Summer. Μέχρι που στο τέλος έρχεται η λύτρωση. Η ξεκούραση, η ηρεμία. Rest My Head on You. “All I want to do is rest my head on you”. Και τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα αν έχεις υπομονή. Ένα λεπτό μετά το Rest My Head on You θ’ ακούσεις κι ένα κρυφό κομμάτι. Γιατί κάποιες φορές εκεί που νομίζεις ότι όλα τελείωσαν κάτι ίσως να μην έχει εμφανιστεί ακόμα.

Τραγούδια και μουσικές που μας θυμίζουν πάντα κάτι. Όμορφο ή άσχημο. Που μας έχουν αφήσει το σημάδι τους. Κι όπως έλεγε και ο Αντρέας όταν του ζήτησα να μου καλύψει κάποιο μου σημάδι «Μην τα καλύπτεις τα σημάδια σου Εύη».  «Μα δεν το βλέπεις;», του έλεγα εγώ. «Είναι άσχημο». Και σαν μικρό παιδί μου απαντούσε «Όχι. Εγώ βλέπω την ψυχή σου. Και είναι όμορφη».

Έτσι κι αλλιώς τα σημάδια ποτέ δεν καλύπτονται. Πάντα κάτι μένει. Αλλά και αν δεν φαίνονται δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Δεν είναι ένα μνημόσυνο για τον Αντρέα. Είναι ένα ευχαριστώ, που με έμαθε να αγαπάω τα σημάδια μου και ό,τι αυτά μου θυμίζουν. Όπως κι η μουσική. Τραγούδια που θυμίζουν στιγμές και ανθρώπους, πορείες και διαδρομές.

Mixer
You make me feel…
It really hurts
There's not a lot to say about the days you hurt me
I shout and scream and I try
Before I follow you down
You never want to tell me why
Take my head...
Take yourself from me
All I wanted to do, was rest my head on you

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon