Οι Xaxakes ζωντανά στο Ποπ Χορν

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Xaxakes εμφανίζονται ζωντανά το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στη Πάτρα και πιο συγκεκριμένα στο χώρο του Ποπ Χορν. Πρόκειται για το εκφραστικό όχημα του τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργού Γιάννη Νάστα. Έδωσε την πρώτη του συναυλία το 1977 με τους Strawberries, pop-punk σχήμα που, εκτός από δικές του συνθέσεις, ερμήνευε και τραγούδια των Stranglers, Devo, Talking Heads, Clash κ.λπ. Το 1980 ξεκίνησε τους proxies που διατηρήθηκαν μέχρι τα μέσα του 90 . Η ενασχόλησή του με το είδος κράτησε μέχρι το 1983. Το 1991 άρχισε η συνεργασία του με την Ντόμινι ενώ, παράλληλα, το συγκρότημα έδινε συναυλίες παρουσιάζοντας μόνο διασκευές από το ρεπερτόριο των Iggy Pop, Lou Reed, David Bowie κ.ά. Το 1993 ξεκίνησαν και οι πρώτες ετοιμασίες για το παρθενικό άλμπουμ τους, ενώ μέχρι το 1995 είχαν οριστικοποιηθεί η μορφή του συγκροτήματος, καθώς και το όνομά του (Xaxakes). Τo ντεμπούτο άλμπουμ τους «Hey Mister Όμορφε» κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή. Δύο χρόνια αργότερα, όταν επανεκδόθηκε από νέα ετικέτα, είχε πλέον τίτλο το όνομά τους. Το pop-rock υβρίδιο που καταγραφόταν στη δουλειά τους αυτή παρουσίαζε σαφείς αναφορές στο έργο του Frank Zappa, αναδεικνύοντας μια αυστηρά προσωπική οπτική. Το 2000 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους «Casanova». Tο τραγούδι τους “Αu Revoir” ακούστηκε στην ταινία “Ο καλύτερος μου φίλος” του Λάκη Λαζόπουλου.

Ποπ Χορν, Κολοκοτρώνη 65.


 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon