Vinyl Suicide: "Η Suicide Pop είναι το κίνητρό μας για τη μουσική και η ανάγκη μας για αυθεντικότητα"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Vinyl Suicide, με αφορμή την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου ντεμπούτου άλμπουμ τους, μίλησαν αποκλειστικά στο Μίμη Πλέσσα και το PressPop.gr για τη νέα και πολλά υποσχόμενη δουλειά τους, την εγχώρια μουσική σκηνή, τα επερχόμενα σχέδιά τους, καθώς και για άλλα πολλά. 

Ο νέος δίσκος τους, "Homeward Bound", έχει ήδη κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή από την The Sound Of Everything, ενώ την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου αναμένεται και η φυσική κυκλοφορία του. Οι Vinyl Suicide θα εμφανιστούν ζωντανά στην Πάτρα, στις 12 Δεκεμβρίου στη σκηνή του Συνδετήρα, όπου και θα μας παρουσιάσουν ολόκληρο το "Homeward Bound".

Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την μουσική, πώς προέκυψε το υπάρχον σχήμα, αλλά και η ηχητική του κατεύθυνση;

Ο δημιουργικός πυρήνας του συγκροτήματος άρχισε να δημιουργείται περίπου την Άνοιξη του 2009. Οι προσθήκες αλλά και μερικές εναλλαγές στη σύνθεση μας είχαν ως αποτέλεσμα το χτίσιμο της μουσικής ταυτότητας μας να είναι μια διαρκής και δυναμική διαδικασία.

Συστήνεστε ως οι Vinyl Suicide που παίζουν «αυτοκτονική ποπ». Περιγράψτε μας αυτόν τον ιδιαίτερο μουσικό κόσμο.

Η suicide pop είναι περισσότερο ένα ευφυολόγημα (παρά μια περιγραφή του μουσικού είδους που παίζουμε), που αποτυπώνει τη διαδικασία μουσικού αυτοπροσδιορισμού (που συζητήσαμε προηγουμένως). Είναι, στη πραγματικότητα, το κίνητρό μας για τη μουσική και η ανάγκη μας για αυθεντικότητα.

Πώς θα περιγράφατε ή πώς φαντάζεστε τον μέσο ακροατή των Vinyl Suicide;

Εξαιρώντας τους φίλους μας που είναι «αναγκασμένοι» ακροατές (!), αν τα insights του Facebook είναι ακριβή, ο μέσος ακροατής μας είναι γυναίκα, ηλικίας 25-34. Σίγουρα (θα συμπληρώναμε εμείς) αποφασιστική και με 2 πτυχία!

Το πρώτο σας άλμπουμ, υπό τον τίτλο «Homeward Bound», κυκλοφόρησε ήδη ψηφιακά ενώ σε λίγες μέρες αναμένουμε και την φυσική έκδοση. Πόσο όμορφο ή δύσκολο ήταν το ταξίδι δημιουργίας αυτού του δίσκου;

Υπάρχει βίντεο από το 2011 στο οποίο η Δήμητρα κατά τη διάρκεια live μας στο ΚΥΤΤΑΡΟ ανακοινώνει την κυκλοφορία του «Homeward Bound» για τις αρχές του 2012. Αν είχαμε περισσότερο χιούμορ θα το ανεβάζαμε ως teaser για την τωρινή κυκλοφορία! Η ολοκλήρωση του δίσκου κράτησε αρκετά χρόνια κυρίως επειδή τα μεταβατικά στάδια που πέρασε η μπάντα και η ανάγκη της να δεθεί μέσα από live, έθεσαν σε δεύτερη προτεραιότητα το άλμπουμ. Στη πορεία υπογράψαμε με την The Sound of Everything και τα πράγματα μπήκαν σε μια σειρά.

Στην παραγωγή του δίσκου συνεργαστήκατε με τον μπασίστα των Playground Noise. Πόσο καλά λειτούργησε αυτή η σύμπραξη και πόσο επηρέασε το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα;

O Τίμων (Καρδάμας) είναι πίσω από τη μίξη και παραγωγή των κομματιών. Δε μπορούμε φυσικά να είμαστε αντικειμενικοί για το αποτέλεσμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η αισθητική άποψη του Τίμωνα κατεύθυνε με τέτοιο τρόπο τον ήχο του δίσκου, ώστε να αναζωπυρώσει την αγάπη μας για τα συγκεκριμένα κομμάτια!

Ποια είναι τα σχέδια σας για συναυλίες, τι θα μπορούσε να περιμένει κάποιος που θα έρθει να σας δει ζωντανά, αλλά και ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες όταν πλέον θα παρουσιάσετε επί σκηνής το νέο σας υλικό;

Το αμέσως επόμενο live μας είναι την ερχόμενη Κυριακή, 8 Νοέμβρη, στο six d.o.g.s. Εκεί θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του δίσκου. Μαζί μας θα είναι επίσης η Esterina, η Δάφνη Λάζου (Daphne And The Fuzz), ο Γιώργος Ζερβός και ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης (The Bet, Egg Lemon Sauce). Στη συνέχεια, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ακολουθεί η παρουσίαση του «Homeward Bound» στην Πάτρα, στον Συνδετήρα. Πραγματικά ανυπομονούμε για αυτό το live!!

Θα θέλαμε ο κόσμος που θα ακούσει το «Homeward Bound» να ανακαλύψει στοιχεία (μουσικά, θεματικά, στιχουργικά, κλπ.) με τα οποία να μπορέσει να ταυτιστεί. 

Θα προτιμούσατε να ανοίξετε μία συναυλία των Blonde Redhead ή μία των Lush που επανενώθηκαν πρόσφατα;

Blonde Redhead. Όσο πιο περίπλοκα reverb τόσο το καλύτερο!

Περνάτε μπροστά από ένα δισκάδικο και βλέπετε στην βιτρίνα το «Homeward Bound». Ποια πέντε άλμπουμ θα θέλατε να δείτε δίπλα του, ανεξαρτήτως χρονολογίας, είδους και χώρας προέλευσης;

Θα θέλαμε να είναι δίπλα σε ελληνικά αγγλόφωνα άλμπουμ της τελευταίας διετίας τα οποία ξεχωρίζουμε: Once Part Of A Whole Ship (Egg Hell), Stalker (Sillyboy), Σtella, Yearling (Whereswilder), Vigilante (Planet of Zeus).

Σε ποιο μουσικό φεστιβάλ θα προτιμούσατε να παίξετε; Primavera ή Coachella;

Coachella, κυρίως για το υπερατλαντικό ταξίδι!

Πώς βλέπετε τη κατάρρευση των μεγάλων δισκογραφικών εξαιτίας του downloading; Θεωρείτε ότι η μεγάλη προσβασιμότητα που παρέχει το internet βοηθά και μικρότερες μπάντες να επικοινωνήσουν τη μουσική τους;

Οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες έδειξαν έλλειψη προσαρμοστικότητας στην πραγματικότητα του internet (downloading, streaming). Σε κάθε περίπτωση το internet βοηθά τις μπάντες να επικοινωνήσουν άμεσα τη μουσική τους, όμως πολύ δύσκολά μπορεί να τα καταφέρεις κανείς από μόνος του. Είναι τόσο πολλές οι διαθέσιμες πληροφορίες, που η αποτελεσματική διαχείριση της επικοινωνίας μια μπάντας προς το κοινό και τα μέσα χρειάζεται συχνά εξειδικευμένη ή έστω full time προσπάθεια. 

Όσον αφορά την γενικότερη οικονομική κρίση, δυσκολεύει τα καινούρια συγκροτήματα να περιοδεύσουν σε διάφορες πόλεις για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και στην περιφέρεια;

Η οικονομική κρίση έχει φυσικά αφήσει τα σημάδια της και στη μουσική. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος μιας περιοδείας είναι συχνά αποτρεπτικό, ιδίως για πολυμελή σχήματα. Από την άλλη όμως, η εμπειρία μας, μας έχει δείξει ότι υπάρχει κοινό εκτός της Αθήνας το οποίο διψά για νέες μουσικές.   

Προτιμάτε τα live ή τις ηχογραφήσεις;

Σίγουρα προτιμάμε την ένταση του live!     

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν πολλοί περισσότεροι καλοί αγγλόφωνοι δίσκοι από την ελληνική σκηνή. Που νομίζετε ότι οφείλεται αυτό;

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε ακούσει φοβερούς αγγλόφωνους δίσκους! Αυτό σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Έλληνες μουσικοί και παραγωγοί, μέλη αυτής της κοινότητας, έχουνε διευρύνει κατά πολύ το φάσμα των ακουσμάτων και επιρροών τους, κυρίως λόγω του internet.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι;

Στα άμεσα σχέδια μας είναι η προώθηση του «Homeward Bound» μέσα από live. Έχουμε νέα κομμάτια τα οποία δουλεύουμε ήδη από την Άνοιξη. Σε αυτά θα αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο, με απώτερο σκοπό να τα ηχογραφήσουμε εντός του 2016.   

iTunes Buy Link: http://apple.co/1GJDWCd

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon