Ο Dan Witz βρισκόταν στον δρόμο πολύ πριν τον Banksy

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Dan Witz είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης που δύσκολα μπορείς να κατηγοριοποιήσεις. Ίσως η λέξη street artist να είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο περισσότερος κόσμος  που τον παρακολουθεί από το ξεκίνημα της καριέρας του το 1970 (δεκαετίες πριν την φρενίτιδα με τον Banksy),  καθότι τα πρώτα του βήματα τα έκανε στον δρόμο, τοποθετώντας αφίσες και αυτοκόλλητα σε τρύπες και επιφάνειες με απόλυτα φυσικό τρόπο και μπερδεύοντας το μάτι των περαστικών. Ο Dan Witz όμως δεν κατάφερε να εκτοξεύσει και να διατηρήσει την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο περιορίζοντας την έκφρασή του μόνο σε αυτή την τεχνική. Τα τελευταία χρόνια ο Witz έχει στραφεί προς τη ζωγραφική  συνδυάζοντας  παραδοσιακά και ψηφιακά εργαλεία στις διαδικασίες παραγωγής των έργων του. Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί ψηφιακές φωτογραφίες,  τις επεξεργάζεται και μετά τις εκτυπώνει σε καμβά ως βάση για τους πίνακές του. Στο τελικό στάδιο ζωγραφίζει πάνω τους δημιουργώντας τους φωτισμούς και το βάθος που θέλει.

Σε ένα κόσμο που έχει κατακλυστεί από την πληροφορία της εικόνας, ο Dan Witz πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα πιο πέρα, δοκιμάζοντας τα όρια του και προκαλώντας όλους μας να δώσουμε στις δικές του εικόνες την προσοχή που αξίζουν.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon