"Λέξεις και παιχνίδια" από τα παλιά στο θέατρο "Αγορά"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το βιβλίο της Κατερίνας Νικολάου Γκίκα «Λέξεις και παιχνίδια από την πολιτιστική παράδοση της Τραχειάς» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 στις 8.00 μ.μ. στο θέατρο «Αγορά».

Στο βιβλίο, που αποτελεί μια μοναδική λαογραφική έρευνα, έχουν συγκεντρωθεί χαρακτηριστικές λέξεις και παιδικά παιχνίδια που προέρχονται από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960. Όσα συγκεντρώθηκαν στα βιβλίο της Αικατερίνης Γκίκα μπορεί να προέρχονται από τη ζωή στην Τραχειά Επιδαύρου, ταιριάζουν όμως εκπληκτικά με τις μνήμες από τη ζωή συνολικά της ελληνικής επαρχίας στα μέσα του 20ού αιώνα.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
- Κατερίνα Κουμπουρλή, φιλόλογος, πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πατρών
- Κατερίνα Στεφανοπούλου, φιλόλογος
- Παναγιώτα Ψυχογυιοπούλου, σχολικός σύμβουλος φιλολόγων Αχαΐας

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Αικατερίνη Νικολάου Γκίκα γεννήθηκε στην Τραχειά Επιδαύρου, όπου και τέλειωσε το Δημοτικό Σχολείο. Στο Λυγουριό τελείωσε την πρώτη τάξη του Γυμνασίου. Το Γυμνάσιο, καθώς και δύο τάξεις του Λυκείου τα τελείωσε στο Ναύπλιο. Αποφοίτησε από το Λύκειο θηλέων Καλλιθέας.

Σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μαθηματικό Τμήμα. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα θεωρητικά μαθηματικά. Ίδρυσε στην Τραχειά τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, τον οποίο υπηρετεί αδιαλείπτως.

Εργάστηκε κατ’ αρχάς στην Αθήνα, σε φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, στο οποίο ήταν συνιδιοκτήτρια. Κατόπιν διορίστηκε σε Λύκειο, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην οποία εργάζεται ως σήμερα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon