Οι 5 καλύτερες κινηματογραφικές επιχειρηματικές ομιλίες

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

του Κώστα Νταλιάνη

5. There Will Be Blood (2007)/Θα χυθεί αίμα

Ο Ντάνιελ Πλέηνβιου (Ντάνιελ Ντέι Λιούις) είναι ένας πετρελαιοπαραγωγός στην Αμερική των αρχών του 20ου αιώνα, που προτίθεται να κάνει τα πάντα για να πετύχει. Στον εναρκτήριο λόγο του, παρουσιάζει τον εαυτό του ως χαρισματικό ειδικό επί της πετρελαιοπαραγωγής και κερδίζει την εμπιστοσύνη μιας μικρής πόλης, χτυπημένης από την οικονομική ύφεση, ώστε να εκμεταλλευτεί τον φυσικό πλούτο της περιοχής.

4. The Network (1976)/Το Δίκτυο

Αν και ο Πήτερ Φιντς κέρδισε το όσκαρ, ερμηνεύοντας τον «τρελό προφήτη των ραδιοτηλεοπτικών κυμάτων», ο καλύτερος μονόλογος της ταινίας ερμηνεύεται από τον Νεντ Μπήτι στον ρόλο του Άρθουρ Τζενσεν, διακηρύσσοντας το «νέο ευαγγέλιο», ότι όλος ο κόσμος είναι μια επιχείρηση, προφητεύοντας, έτσι, μια παγκόσμια οικονομία, όπου τα εθνικά σύνορα παρακάμπτονται ραγδαίως από τα οικονομικά συμφέροντα.

3. Nightcrawler (2014)/Νυχτερινός ανταποκριτής

Ο Λούι Μπλουμ (Τζέηκ Τζίλενχαλ) ξεκινά ως κλέφτης και καταλήγει να κινηματογραφεί υλικό από ατυχήματα και εγκλήματα στο Λος Άντζελες, με σκοπό να πουλήσει τα βίντεο στις ειδήσεις τοπικών τηλεοπτικών δικτύων ως ελεύθερος επαγγελματίας. Συγχρόνως, συνάπτει  μια ιδιαίτερη σχέση με την υπεύθυνο ενός καναλιού (Ρενέ Ρούσο).

2. Wall Street (1987)/Γουόλ Στρητ

Εμπνευσμένος από τους πραγματικούς χρηματιστές της Γουόλ Στρήτ Ιβάν Μπόσκυ και Καρλ Άικαν, ο Γκόρντον Γκέκο (ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Μάικλ Ντάγκλας) ενσαρκώνει άψογα την απληστία και την χαρισματικότητα ενός αληθινού ροκ-σταρ. Στον περιβόητο λόγο του, ο Γκέκο καταφέρνει να εξηγήσει πειστικά στο κοινό, ότι οι μπίζνες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επιβίωση του πιο άπληστου.

1. Glengarry Glen Ross (1992)/Οικόπεδα με θέα

Η ταινία παρουσιάζει δύο μέρες από τις ζωές τεσσάρων μεσιτών, που δουλεύουν σε ένα μεσιτικό γραφείο της Νέας Υόρκης, οι οποίοι προσπαθούν να κρατήσουν την θέση τους, όταν ένα ανώτερο στέλεχος της εταιρίας (Άλεκ Μπάλντουιν) προσπαθεί να τους δώσει «κίνητρο», ανακοινώνοντάς τους, ότι θα απολυθούν ως το τέλος της εβδομάδας, εκτός από τους δύο μεσίτες με τις περισσότερες πωλήσεις.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon