Το RE-culture 4, το Artwalk 2 και η Art In Progress αναζητούν εθελοντές

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το RE-culture 4, το Artwalk 2 και η Art in progress προετοιμάζονται για το πιο ανατρεπτικό και αντισυμβατικό Διεθνές εικαστικό φεστιβάλ και αναζητούν εθελοντές.

Τι είναι τέχνη και ποια τα όρια αυτής; Μπορεί μια δημιουργία που δεν εκτέθηκε ποτέ, να αποτελέσει έργο τέχνης; Οφείλει η τέχνη να είναι επώνυμη; Πώς το παρελθόν μπορεί να συνυπάρξει και να συμβαδίσει με το σήμερα μέσω της τέχνης στο δημόσιο χώρο;

Το διεθνές εικαστικό φεστιβάλ RE-culture 4 (21 Οκτώβρη - 9 Δεκέμβρη 2016) και το Street Art Festival Αrtwalk 2 (15 Απριλίου - 15 Μαΐου 2016) έρχονται ακόμα πιο δυναμικά, πιο ανατρεπτικά, πιο αντισυμβατικά από ποτέ. Θα ακροβατήσουν και θα μας μεταφέρουν στον καλλιτεχνικό κόσμο μεταξύ των ορίων της Τέχνης και της Μη Τέχνης.

Οι αντίξοες συνθήκες της εποχής δεν πτοούν το ηθικό της κοινωνίας πολιτών που συντελούν την Art in Progress, το αντίθετο!  Με νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, τον ιστορικό τέχνης, Θανάση Μουτσόπουλο, ένα επιτελείο σημαντικών και νέων επιμελητών από την υπόλοιπη χώρα και το εξωτερικό καθώς και με μία, εδώ και 4 χρόνια, ενωμένη ομάδα ανήσυχων και φιλότεχνων νέων συμπολιτών μας, υπόσχονται να σας ταξιδέψουν στις πιο αδιευκρίνιστες και αχαρτογράφητες περιοχές της καλλιτεχνικής δημιουργίας στον ελλαδικό χώρο άλλα και όχι μόνο.

Οι χώροι φιλοξενίας του RE-culture 4 θα είναι για ακόμη μια χρονιά: το Σκαγιοπούλειο Κέντρο, η Αγορά Αργύρη και τα πρώην Δημοτικά Λουτρά. Το 2016 ένας νέος χώρος θα συμβάλει στην προσπάθεια αυτή, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και αρχαιολογικοί ανοιχτοί χώροι της πόλης, είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν ένα μεγάλο μέρος ενός πρωτότυπου Διεθνούς εικαστικού φεστιβάλ στην Πάτρα.

Πληροφορίες λένε ότι το RE-culture ίσως παρουσιαστεί για πρώτη φορά και εκτός των συνόρων της πόλης. Ας τους αφήσουμε να μας εκπλήξουν. Μετά από 3 επιτυχημένες προσπάθειες να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για να ενταχθεί η πόλη της Πάτρας στον πολιτισμικό χάρτη της χώρας και της Ευρώπης, η Art in Progress χρειάζεται και φέτος εθελοντές που μπορούν να μοιραστούν το ίδιο όραμα.

Όσοι ενδιαφέρονται να ανατρέψουν, έστω και λίγο, την καθημερινότητα της Πάτρας, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στην αίτηση: https://docs.google.com/forms/d/1uyRIdFvcEYDFeRmTl5cBCoQK4i3aw8leJJySkaEQIRQ/viewform?edit_requested=true

Η Art in progress συνεχίζει με περισσότερη διάθεση και φρεσκάδα από ποτέ να δημιουργεί ουσιαστικές πολιτιστικές δομές για την Πάτρα. Σας ευχαριστεί και σας περιμένει.

www.artinprogress.eu/

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon