Κυκλοφόρησε ο "Έρωτας σκιών" του Κώστα Μακρή από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια διαφορετική δημιουργική πλευρά του παρουσιάζει ο καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής, μέσα από το βιβλίο «Έρωτας σκιών» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

Δεκαέξι ποιήματα του Μακρή, τα περισσότερα με αφορμή τον καραγκιόζη και το θέατρο σκιών, μερικές φιγούρες φιλοτεχνημένες απ' τον ίδιο και ένα κείμενο του Ευγένιου Σπαθάρη γραμμένο για τον πατρινό καραγκιοζοπαίχτη, συνθέτουν μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή που θα συνοδεύσει τον Κώστα Μακρή στις δεκάδες παραστάσεις που δίνει κι αυτό το καλοκαίρι.

«…Μαθητής της γενιάς των πατρινών καραγκιοζοπαιχτών της μεταπολεμικής περιόδου, θεωρείται ο συνδετικός κρίκος της μεγάλης ακμής του Καραγκιόζη στην Πάτρα με το σύγχρονο πατρινό Θέατρο Σκιών. Ξεκινώντας από τον Βασίλαρο, από πολύ μικρή ηλικία, γνώρισε όλους τους μεταπολεμικούς καλλιτέχνες των σκιών της Πάτρας - γενέτειρας του νεοελληνικού Καραγκιόζη, έζησε μαζί τους και πάνω από όλα, μαθήτευσε, επάξια, πλάι στους Σωτήρη και Μίμη Ασπιώτη, στον Κώσταρο, τον Ορέστη, τον Μητσάκη και τον Γιάνναρο. Τέλειος ζωγράφος και φιγουροποιός, άριστος γνώστης ακόμα και των πιο σπάνιων έργων του δραματολογίου στο πατρινό (και όχι μόνο) Θέατρο Σκιών, πολύτιμος δάσκαλος και μάστορας του γιου του και των νεότερων καραγκιοζοπαιχτών», λέει για τον Κ. Μακρή στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου ο συγγραφέας Θωμάς Αγραφιώτης.             

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon