Fashion Facts #22

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Της Ελισάβετ Φάκου

Ξεκίνησε την καριέρα της με φορέματα που αγκάλιαζαν τις θηλυκές καμπύλες κάθε γυναίκας και έγινε γνωστή από αυτές τις καμπύλες. H Zelda Wynn Valdes, έκανε τα πρώτα βήματα στον χώρο της μόδας και του σχεδιασμού πλάι στην ήδη έμπειρη γιαγιά της. Η ίδια η Zelda ξεκίνησε ράβοντας φορέματα για τις κούκλες της και τελικά έκανε το μεγάλο βήμα και έραψε το πρώτο της φόρεμα για την γιαγιά της. Παρόλες τις αμφιβολίες της Zelda, η γιαγιά της αγάπησε αυτό το φόρεμα από το πρώτο λεπτό και ζήτησε μέχρι και να ταφεί φορώντας αυτό το φόρεμα. Μέχρι το 1948 η Zelda Wynn Valdes έγινε η πρώτη αφρο - αμερικανίδα η οποία είχε την πρώτη της μπουτίκ στην λεωφόρο του Broadway, με το όνομα “Chez Zelda”

H Zelda αγαπήθηκε από αμέτρητες Hollywood stars των 40s και 50s όπως οι Joyce Bryant, Dorothy Dandridge, Josephine Baker, Ella Fitzgerald και πολλούς ακόμη. Είχε ένα μοναδικό ταλέντο να αναδεικνύει τις καμπύλες των γυναικών με στενά φορέματα που αγκάλιαζαν το κορμί. Τα σχέδια της ενθουσίασαν και τον Hugh Hefner ο οποίος και της ζήτησε να σχεδιάσει το περίφημο κοστούμι του PlayBoy Bunny. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σχεδιάζοντας κοστούμια για τις παραστάσεις του Dance Theatre of Harlem, όπου πέρασε 18 χρόνια ντύνοντας μπαλαρίνες, πριν πάρει σύνταξη στα 83.

 
      
 
                
 
                                           
                                            
 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon