Fashion Facts #17

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Παίρνοντας το όνομά τους από την δυνατότητα που δίνουν σε αυτούς που τα φοράνε να είναι σιωπηλοί και να μην ακούγονται τα βήματά τους τα "sneak-ers", ήρθαν σε αντίθεση με τα υπόλοιπα παπούτσια της εποχής με τις δερμάτινες σόλες. Τα sneakers πρωτοεμφανίστηκαν το 1916 σαν αθλητικά παπούτσια για γυναίκες μόνο. Πριν από την χαμηλή μορφή τους που έγιναν γνωστά από την Audrey Hepburn και την Marilyn Monroe, τα Keds’ μποτάκια, φτιαγμένα από κανβά, ήταν τα πrώτα άνετα παπούτσια με κορδόνια και λαστιχένιες σόλες. Τα Converse έκαναν την εμφάνιση τους αργότερα την ίδια χρονιά και ήταν τα πρώτα αθλητικά που χρησιμοποιούνταν μόνο για basket.

Tα Keds’ αρχικά θα ονομάζονταν Peds, λατινική λέξη που σημαίνει πόδι, αλλά άλλαξαν τα πλάνα τους όταν έμαθαν πως αυτό το όνομα ήταν ήδη πιασμένο. Παρόλο που ήταν η πρώτη εταιρία που παρήγαγε παπούτσια με λαστιχένιες σόλες, οι ίδιες σόλες υπήρχαν από το 1830 και ήταν γνωστές με το όνομα plimsolls. Οι plimsolls παρόλα αυτά ήταν πολύ άβολες, δεν ξεχώριζαν το αριστερό με το δεξί πόδι και χρησιμοποιούνταν κυρίως σαν παπούτσι παραλίας. 

     

                              

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon