Fashion Facts #16

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ήταν Αύγουστος του ’69 όταν η φάρμα του Max Yasgur, των 600 στρεμμάτων, που βρισκόταν σε μια μικρή πόλη με το όνομα Bethel, γέμισε με 30.000 Νεο-Υορκέζους. Από τους 400.000 που παρευρίσκονταν στο φεστιβάλ εξ' αρχής, οι 30.000 ήταν οι μόνοι που είχαν την αντοχή να μείνουν λασπωμένοι και εξαντλημένοι μέχρι την τελευταία εμφάνιση του πρώτου Woodstock. Στις 8:30 το επόμενο πρωί ο Jimmy Hendrix βγήκε στην σκηνή με ένα λευκό δερμάτινο μπουφάν με κρόσια και μπλέ χάντρες, και ένα κόκκινο μαντήλι στο κεφάλι του. Ήταν στη σκηνή για 2 ώρες και παρουσίασε μια ψυχεδελική έκδοση του “The Star Spangled Banner” και του “Purple Haze”.

Η εικόνα του και η παρουσίαση του εκείνο το πρωινό έγιναν σήμα κατατεθέν της δεκαετείας των ‘60s. Η ίδια δεκαετεία ήταν αυτή που πρώτη γέννησε την τάση του Boho, μέσα από φεστιβάλ όπως το Woodstock. Την εποχή εκείνη, υπήρχε μεγάλη τάση προς τις τέχνες, και την δημιουργικότητα. Μετά τις καταστροφικές φωτιές που σημειώθηκαν στο Woodstock το 99, το Coachella ήρθε στο προσκήνιο, δίνοντας έμφαση στην άνεση του κοινού και στην παρουσίαση καινούριων αλλά και καταξιομένων καλλιτεχνών. Έτσι φτάνουμε στο σήμερα, όπου η άνεση ενός μουσικού φεστιβάλ που γεννήθηκε από την πτώση του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ όλων των εποχών, έχει μετατραπεί σε street style event.

                                      

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon