10 τρόποι για να επανεκκινήσεις την δημιουργικότητα σου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αναλαμβάνεις ένα καινούργιο project και πλέεις σε πελάγη ευτυχίας που βρήκες δουλειά μέσα στην κρίση. Τι γίνεται όμως όταν η δημιουργικότητα σου σταματήσει?

 Γνωρίζουμε πολύ καλά, πως στην περίοδο που διανύουμε το επάγγελμα του designer (με ότι μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η λέξη) αποτελεί είδος πολυτελείας. Οπότε, το να αναλάβεις ένα μεγάλο project είναι κάτι σαν θείο δώρο. Νιώθεις πως επιτέλους οι σπουδές και τα χρήματα που χάλασες για να μάθεις, θα πιάσουν τόπο. Ιδέες και σκίτσα πεταμένα πάνω  στο γραφείο σου και 20 διαφορετικά  tabs ανοιγμένα στο ιντερνέτ. Όμως, στο μυαλό σου κυριαρχεί το απόλυτο κενό και το απόλυτο χάος. Επανερχόμαστε λοιπόν, στο αρχικό ερώτημα «Τι γίνεται όμως όταν η δημιουργικότητα σου σταματήσει?».

Μέσα σε αυτά τα 20 διαφορετικά tabs πέτυχα και ένα άρθρο που έλεγε: «10 τρόποι για να επανεκκινήσεις την δημιουργικότητα σου»! Έξυπνα tricks που πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν να σβηστεί το κενό που μπλοκάρει την δημιουργικότητα. Σας τα παραθέτω σε μια ελεύθερη μετάφραση. 

1.Σταμάτα να προσπαθείς να είσαι τέλειος 

    Η τελειότητα σκοτώνει την δημιουργικότητα. Σταμάτα να είσαι τέλειος και επέτρεψε στην δημιουργικότητα σου να είναι ακατάστατη και απρόβλεπτη.

 

2.Να ονειροπολείς 

 Προσπάθησε  να βρεις λίγο χρόνο για να  ονειροπολήσεις. Βρες μια φυγή μέσα στον χώρο και άρχισε να σκέφτεσαι το οτιδήποτε. Καμιά φορά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας είναι τα καλύτερα! Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που οι καλύτερες ιδέες γεννιούνται από κάτι απλό. 

 

3.Πήγαινε μια βόλτα

Βρες λίγο χρόνο μέσα στη μέρα σου και πήγαινε μια βόλτα. Το περπάτημα, αλλά και κάθε είδους φυσική άσκηση, είναι ένας ωραίος τρόπος για να δουλέψει το μυαλό σου. Αν θες, μπορείς να περπατάς και παράλληλα να ονειρεύεσαι! 

 

4.Παρατήρησε τους ανθρώπους γύρω σου

Όλοι παρατηρούμε τους ανθρώπους γύρω μας και ας μην το παραδεχόμαστε. Απλά αυτή την φορά δημιούργησε μια υποθετική ιστορία για αυτούς που παρατηρείς. 

 

5.Κάνε περιήγηση στο διαδίκτυο

Ο όγκος πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι τεράστιος! Αξιοποίησε το όσο καλύτερα μπορείς. 

 

6.Παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ

Τα ντοκιμαντέρ συχνά μας δείχνουν τον τρόπο σκέψης των άλλων. Είναι ένας ωραίος τρόπος να σκέφτεσαι θετικά. 

 

7.Μίλησε ή παίξε με ένα παιδί

Χρησιμοποίησε τη φαντασία των παιδιών. Πάντα έχει ένα θετικό να προσφέρει στη δημιουργικότητα. 

 

8.Άκουσε μουσική

Τι καλύτερο από μουσική που σε χαλαρώνει! Η έμπνευση μπορεί να έρθει ακόμα και από έναν στίχο.

 

9.Διάβασε μικρές ιστορίες 

    Είναι εύκολο να τις διαβάσεις και να σε ταξιδέψουν σε άλλα μονοπάτια. 

 

10.Κράτησε ημερολόγιο

  Αγαπητό μου ημερολόγιο… Όσο αστείο και αν σου φαίνεται το να κρατάς ημερολόγιο μπορεί να λειτουργήσει θετικά. Τη στιγμή που θα έχεις μια θετική σκέψη, γράψε την κάτω. Ακόμα και αν δεν είναι ολοκληρωμένη , δεν πειράζει. Κάποιες από τις καλύτερες ιδέες γεννιούνται από τυχαίες σκέψεις και μπερδεμένες ιδέες.

 

 

 [via creativeblog]                                                  

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon