Είδαμε τους My Drunken Haze στον Συνδετήρα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από την αρχή που ανακοινώθηκε ότι οι My Drunken Haze θα εμφανιστούν ζωντανά στη Πάτρα, οι περισσότεροι από τη συντακτική ομάδα του Presspop πιστέψαμε ότι αυτή θα είναι η κορυφαία συναυλία της φετινής χρονιάς, πάντα σύμφωνα με τα γούστα μας. Τον περσινό τους δίσκο τον είχαμε ήδη λιώσει, οπότε τι καλύτερο από το να παρακολουθήσουμε τη ζωντανή απόδοση των κομματιών. Βασιζόμενοι σε αυτό το κλίμα αποφασίσαμε να αναμειχθούμε πιο ενεργά, τόσο στη διοργάνωση όσο και στο promotion του live.

Το συγκρότημα έφτασε στην Πάτρα λίγο μετά τις έξι και μετά από μία σύντομη βόλτα κατευθύνθηκε προς τον Συνδετήρα για το απαραίτητο soundcheck. Όμως δεν είχαν έρθει όλοι. Ο drummer, λόγω υποχρεώσεων, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τους υπόλοιπους και θα έρχονταν γύρω στις δέκα, την ώρα δηλαδή που ξεκινούσε η συναυλία. Όμως καλή διάθεση να υπάρχει και ο Σάκης Μπάστας να έχει αναλάβει την ηχοληψία και όλα λύνονται. Κανένας πανικός δεν παρατηρήθηκε και όλα προγραμματίστηκαν έτσι ώστε η καθυστέρηση του live να μην ξεπεράσει τους συνηθισμένους μέσους όρους των συναυλιών. Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, ο drummer έκανε ένα σύντομο soundcheck και η μπάντα ανέβηκε με αυτοπεποίθηση στη σκηνή. Εν τω μεταξύ η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, γεμίζοντας ασφυκτικά το χώρο. Σε αυτό σίγουρα συνέβαλε τόσο η ίδια η φήμη των My Drunken Haze, όσο και η μη ύπαρξη εισητηρίου για το live.

Οι My Drunken Haze έχουν στήσει τη setlist των τραγουδιών τους ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που είναι η λογική τοποθέτησης των κομματιών μέσα στο δίσκο τους. Δηλαδή αρχικά οι πιο pop και garage στιγμές τους και στη συνέχεια σιγά σιγά να χάνονται σε πιο dream και ψυχεδελικά μονοπάτια. Ξεκίνησαν με τη γνώριμη garage pop του ''Carol Wait'', επιλογή ιδιαίτερα έξυπνη, γιατί κατάφεραν να βάλουν αμέσα το κοινό στο κλίμα, παίζοντας για αρχή ένα από τα πιο γνωστά τους κομμάτια. Συνέχισαν στο ίδιο κλίμα με το σαφέστατα πιο garage αλλά εξίσου ικανά singles ''Gambling Woman'' και ''Yellow Balloon'' όπου και κέρδισαν οριστικά τους παρευρισκόμενους. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε το πολύ καλό στήσιμο της μπάντας στη σκηνή, με τη Matina Sous Peau να ανταποκρίνεται εξίσου στα φωνητικά της αλλά και στον ρόλο του frontman της μπάντας. Οι κιθαρίστες της μπάντες, Spir Frelini και Harry Kane χειρίζονται με χαρακτηριστική άνεση τα πολυάριθμα πετάλια που βρίσκονται παρατεταγμένα μπροστά τους και χτίζουν με τις κιθάρες τους τον ήχο των My Drunken Haze, πάνω στο υπόβαθρο που προσφέρει η στιβαρή rhythm section. Επίσης στη σκηνή βρίσκονται χωρίς να έχουν το κλασσικό άγχος που περιορίζει τόσες και τόσες μπάντες στην Ελλάδα. Και τελικά αυτό είναι μία πολύτιμη υποθήκη για το μέλλον των My Drunken Haze, που προφανώς έχει κατακτηθεί με πολλές ώρες μέσα στα προβάδικα της Αθήνας. Το συγκρότημα επέλεξε να διασκευάσει ένα από τα μη γνωστά κομμάτια των Rolling Stones και αυτό δεν ήταν άλλο από το ''Citadel'' που περιέχεται στον σαφέστατα πιο ψυχεδελικό δίσκο των Stones ''Their Satanic Majesties Request''. Ακολούθησε μία διασκευή-τζαμάρισμα στο ''Gloria'' των Them, το οποίo έδεσε αρμονικά με τα δικά τους ''Plasting Illusions'' και 'Reflections Of Your Mind''. Με το ''Paper Planes'' έδειξαν την αγάπη τους για τη dream pop, η οποία και κορυφώθηκε με τη πολύ καλή εκτέλεση του ''I Wanna Dream Again''. Τελευταίο κομμάτι της συναυλίας, όπως και του δίσκου ήταν το ''Endless Fairytale''. Μόνο που η live εκδοχή του ήταν απείρως καλύτερη από τη στουντιακή, δίνοντας χώρο στα όργανα να αφεθούν σε οργιαστικούς αυτοσχεδιασμούς. Ιδανικό κλείσιμο για ένα live που θα μείνει για καιρό στη μνήμη αυτών που το παρακολούθησαν. 

Για τη συνέχεια ακολούθησε party με μουσικές επιλογές από τη συντακτική ομάδα του Presspop, προσπαθώντας να κρατήσουν κάτι από το feeling που είχαν δημιουργήσει οι My Drunken Haze λίγη ώρα νωρίτερα. Δυστυχώς η αστυνομία είχε άλλη γνώμη και η παρέμβασή της, μας ανάγκασε να χαμηλώσουμε την ένταση με συνέπεια η βραδιά να μην ολοκληρωθεί όπως θα έπρεπε. Δεν πειράζει όμως, εξάλλου εμείς περάσαμε μια χαρά και το ίδιο εισπράξαμε και από την πλειοψηφία των περισσότερων. Εις αναμονή της επόμενης εμφάνισης των My Drunken Haze στη Πάτρα.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon