Ανταπόκριση από την έκθεση "Mapping the city" στο Somerset House του Λονδίνου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το Somerset House London εγκαινίασε την έκθεση 'Mapping the City' ('Χαρτογραφόντας την πόλη') στις 22 Ιανουαρίου. Πρόκειται για την παρουσίαση χαρτογραφικών έργων από 50 επιλεγμένους καλλιτέχνες graffiti και street art από Ευρώπη Αμερική και Αυστραλία, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να βιώσουν την πόλη και τη ζωή στο δρόμο μέσα από τη μοναδική οπτική που προσφέρει ο τρόπος ζωής τους. 


Από τους χάρτες της Alessandria του Ιταλού 108 και τα μοτίβα με σκελετούς του Ισπανού Αryz μέχρι τις αφηγήσεις από κατακόμβες του Παρισιού δια χειρός Honet και τα έργα γεμάτα ένταση του Αμερικανού Cleon Peterson αλλά και τις performances των συνεχιστών του Rammellzee, η έκθεση περιλαμβάνει σκίτσα, έργα σε καμβά, εγκαταστάσεις, video art και γλυπτά. Τα έργα καλύπτουν ένα εύρος απεικονίσεων περιλαμβάνοντας βιντεοσκόπιση αλλά και άκρως μεταφορικής απεικόνισης, οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ο καθένας τον δικό του 'χάρτη' των τόπων που βιώνουν και γνωρίζουν τόσο καλά.

Οι γκραφιτάδες και οι street artists έχουν μια πολύ στενή σχέση με την πόλη. Δημιουργώντας τα έργα τους πάνω σε αυτό το 'ζωντανό' καμβά, κάνοντας το δρόμο σπίτι τους και αποφεύγοντας τις αρχές, κατανοόντας και αλληλεπιδρώντας με το αστικό τοπίο με μοναδικούς τρόπους - μέσω των προσωπικών τους εξερευνήσεων παρά μέσω συμβατικών θεσμών.

Η έκθεση διήρκησε από τις 22 Ιανουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Καλλιτέχνες που συμμετείχαν:

108, 3TTMAN, Aryz, Augustine Kofie, Boris Tellegen, Cleon Peterson, Chu, Cali Thornhill DeWitt, Caleb Neelon, Brad Downey, Cult of RAMM:ΣLL:ZΣΣ, Egs, Ekta, Eltono, Filippo Minelli, Horfee, Honet, Herbert Baglione, Husk Mit Navn, Graphic Surgery, Gold Peg, Isaac Huizar, Isaac Tin Wei Lin, James Jarvis, Jeroen 'Erosie' Heeman, , Malarko, Les Freres Ripoulain, Ken Sortais, Jurne, Mathieu Tremblin, Mike Ballard, MOMO, Mudwig, Nano4814, Martin Tirabuzo, Petro, OX, Nug, Pike, Psyckoze, Ron English, Russell Maurice, Shantell Martin, Shephard Fairey, Remed, Tim Head, Susumu Mukai, Spok, Sixe Paredes, Will Sweeney, Swoon.

Βασίλης Μανθόπουλος

                            

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon