Watchlist: Οι προτεινόμενες ταινίες για το Σαββατοκύριακο

Ernest et Célestine (2012)

Υπάρχουν δύο κόσμοι, αυτοί των αρκούδων και των ποντικών. Ο ένας κοιτά τον άλλον καχύποπτα ως κι εκφοβιστικά, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν ο ένας χωρίς τον άλλον. Αυτή είναι η ιστορία της φιλίας μεταξύ του Έρνεστ, μιας μεγάλης αρκούδας που δεν θέλει να γίνει κλόουν αλλά δικαστής, και του Σελεντίν, ενός ποντικού που θέλει να γίνει σχεδιαστής αντί για οδοντογιατρός. Η φιλία αυτή θα δοκιμάσει τις αντοχές και των δύο κόσμων.

IMDB

Jack et la mécanique du coeur (2013)

Εδιμβούργο 1874. Ο Ζακ γεννιέται την πιο κρύα μέρα του κόσμου και η καρδιά του παραμένει κατεψυγμένη. Ο Δρ. Μαντελάιν σώζει την καρδιά του αντικαθιστώντας την με ένα μηχανικό ρολόι. Ο Ζακ θα μπορέσει να επιβιώσει αρκεί να ακολουθήσει τρεις κανόνες: πρώτον, να μην το αγγίζει με τα χέρια του, δεύτερον να ελέγχει το θυμό του και τρίτον και κυριότερο, να μην ερωτευτεί ποτέ. Η συνάντησή του, όμως με τη δεσποινίδα Ακάσια, μια μικρή τραγουδίστρια του δρόμου, θα ανεβάσει τους ρυθμούς του ρολογιού. Απελπισμένος να τη βρει, ο Ζακ μας παρασέρνει, ως Δον Κιχώτης, σε μια ρομαντική αναζήτηση από τις λίμνες της Σκωτίας μέχρι το Παρίσι και την Ανδαλουσία.



IMDB

The keeper of the lost causes (2013)

Μεταφορά του μυθιστορήματος του Δανού συγγραφέα Jussi Adler-Olsen, η ταινία αναφέρεται σε έναν αρκετά αγενή και ιδιότροπο ντέντεκτιβ, τον Καρλ Μορκ, ο οποίος λόγω του εκρηκτικού του χαρακτήρα δεν τα πάει καλά με την εξουσία, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο τμήμα εκείνο της αστυνομίας που ασχολείται με τις άλυτες υποθέσεις. Η πρώτη του υπόθεση είναι η αυτοκτονία μιας νεαρής πολιτικού που συνέβη πριν από 5 χρόνια, αλλά το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

IMDB

Επιμέλεια: Παναγιώτης Ζαφείρας - Ιωάννης Πανταζόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon