Οι Woolbear μιλούν αποκλειστικά στο Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Woolbear είναι ένα καινούργιο συγκρότημα που φιλοδοξεί να παίξει το δικό του ρόλο στην ελληνική αγγλόφωνη σκηνή. Έχοντας ως έδρα τη Θεσσαλονική και με αφορμή το ντεμπούτο τους ''Lunar Operator'' που κυκλοφόρεί σύντομα το Presspop επικοινώνησε μαζί τους για να τους κάνει ορισμένες ερωτήσεις.

Μπορείτε να μας πείτε με λίγα τη πορεία του συγκροτήματος έως τώρα;
Οι Woolbear είναι ένα τετραμελές σχήμα από τη Θεσσαλονίκη που δημιουργήθηκε το 2014 από μέλη των 'The Vipervikings' και των 'Grain of Sense'. Συστηθήκαμε στο κοινό πριν από μόλις τρεις μήνες έχοντας ήδη στα χέρια το ντεμπούτο μας "Lunar Operator" το οποίο και παρουσιάσαμε ζωντανά για πρώτη φορά στις 22 Δεκεμβρίου στη Μαύρη Τρύπα στη Θεσσαλονίκη.

Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσετε το πρώτο σας album. Έχετε σχεδιάσει κάποιες συναυλίες για τη προώθησή του;

Είμαστε σε διαδικασία συνεννόησης με διάφορους ανθρώπους-εταιρείες-μαγαζιά εδώ κι αρκετό καιρό. Περιμένουμε να δούμε και την ανταπόκριση του κόσμου εφόσον κυκλοφορήσει κι επίσημα το άλμπουμ και θα πράξουμε ανάλογα. Το μόνο σίγουρο είναι πως θέλουμε πολύ να καταφέρουμε να κλείσουμε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς πιστεύουμε ότι είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να κερδίσεις το κοινό.

Ο ήχος σας κινείται ανάμεσα στην κιθαριστική indie μουσική και σε ηλεκτρονικές φόρμες. Εκεί βρίσκονται και τα προσωπικά σας ακούσματα;
Τα προσωπικά μας ακούσματα ποικίλουν και πολλές φορές διαφέρουν αρκετά από τη μουσική που γράφουμε και παίζουμε. Σίγουρα αγαπημένοι μας καλλιτέχνες όπως οι Radiohead, οι Moderat, ο James Blake, οι Beatles κ.ά, έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο μας αλλά και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε αλλά το να είμαστε κλειστοί σε συγκεκριμένες μουσικές φόρμες-τάσεις-στιλ δε βοηθάει στην εξέλιξη μας ως μουσικοί ούτε στην εξέλιξη της μουσική που κάνουμε.

Έχετε κάνει κάποιες κινήσεις για τη προώθηση του υλικού σας στο εξωτερικό;
Φυσικά κι έχουμε κάνεις κινήσεις για να προωθήσουμε τη δουλειά μας εκτός συνόρων. Μάλιστα έχει λίγες μέρες που γυρίσαμε από μία συναυλία που είχαμε στη Στουτγάρδη της οποίας προηγήθηκε μία ζωντανή συνέντευξη στα Γερμανικά FM. Πέρα από αυτό υπήρξε κι υπάρχει επικοινωνία με media και label από διάφορα μέρη στον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια γίνονται αρκετά ανεξάρτητα festival σε νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτές τις προσπάθειες και αν σας ενδιέφερε να παίξετε σε κάποιο από αυτά;
Τέτοιες  προσπάθειες είναι πάντα θετικές κι άξιες συγχαρητηρίων καθώς δίνουν την ευκαρία στους καλλιτέχνες να δείχνουν τη δουλειά τους σε ένα κοινό διαφορετικό από αυτό της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Και τι καλύτερο από ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ στα νησιά μας. Εννοείται ότι θα μας ενδιέφερε η συμμετοχή σε ένα τέτοιο φεστιβάλ.

                               

Από τις σύγχρονες ελληνικές μπάντες ποιες σας φαίνονται πιο ενδιαφέρουσες;
Τα τρία πρώτα ονόματα που μας έρχονται στο μυαλό είναι οι Electric Litany, οι Film κι οι Whereswilder.

Σε εμάς που δεν έχουμε άμεση επαφή με τη Θεσσαλονίκη μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η τοπική σκηνή βρίσκεται σε κάμψη. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Σίγουρα μόνο και μόνο λόγο κρίσης ο κόσμος έχει σταματήσει να πειραματίζεται με την τοπική σκηνή με αποτέλεσμα οι-μικρού μεγέθους συναυλίες-να μην έχουν την ανταπόκριση που είχαν πριν από μερικά χρόνια. Τα μαγαζιά που μπορούν να φιλοξενούν συγκροτήματα έχουν λιγοστέψει και οι καιροί είναι τέτοιοι που οδηγούν το κοινό να παρακολουθεί μονάχα συναυλίες που ξέρει ότι θα περάσει καλά. Παρ' όλα αυτά πιστεύουμε ότι αν η δουλειά σου είναι άξια προσοχής μπορείς να κερδίσεις αυτόν το λίγο κόσμο που υπάρχει και είναι πρόθυμος να στηρίξει την τοπική σκηνή.

Είστε ικανοποιημένοι από την έως τώρα πορεία του δίσκου σας;
Το μοναδικό κριτήριο που έχουμε έως τώρα είναι οι πωλήσεις του 'Limited Edition' πακέτου που είχαμε στο release live μας στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη συναυλία στη Στουτγάρδη, οι οποίες ξεπέρασαν τις φιλοδοξίες μας. Επίσης έχει έρθει αρκετός κόσμος σε επαφή μαζί μας μέσω ίντερνετ που ζητάει να του στείλουμε ένα αντίτυπο. Το πακέτο αυτό, σχεδόν έχει εξαντληθεί, οπότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε παραπάνω από ικανοποιημένοι.

        

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon