Πήγαμε στο live των The Jesus And Mary Chain στο Norwich

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Α night to remember..

Πριν από λίγες ημέρες οι The Jesus And Mary Chain ολοκλήρωσαν το επετειακό UK tour που βρίσκονταν για τα τριακοστά γενέθλια του κλασικού πλέον Psychocandy. Είχαμε μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα από τα συγκεκριμένα live στο Νorwich.

H βραδιά ήταν ιδανική! Μεγάλη προσμονή, καλή παρέα αλλά και μπόλικο αλκοόλ ήταν οι παράγοντες που έπαιξαν ο καθένας το δικό του ρόλο εκείνο το βράδυ. To support αρκετά ενδιαφέρον, οι ντόπιοι The Black  Tamburines, που με κάποια δυναμικά singles μας είχαν απασχολήσει κατά καιρούς και στην Ελλάδα, έβαλαν τις βάσεις και τον απαραίτητο θόρυβο που χρειαζόμασταν για την συνέχεια. Νεανικός ενθουσιασμός και μπόλικα γκάζια, με αποκορύφωμα το κομμάτι Bad Days.

Καθώς περνούσε η ώρα και βρίσκαμε όλο και πιο ελκυστική την συντροφιά των εργαζομένων στο bar του χώρου, ο κόσμος όπου ένα μεγάλο τμήμα του αποτελούνταν από σαραντάρηδες κυρίους και αντίστοιχες κυρίες, οι οποίοι τίμησαν τις εφηβικές τους ανυσηχίες, ήταν σε ένα ευχάριστο mood και εν αναμονή τών αδερφών Reid και των υπολοίπων. Χωρίς μεγάλη αργοπορία έκαναν την εμφάνισή τους στη σκηνή ντροπαλά και ξεκίνησαν κάνοντας ένα πέρασμα από μεγάλα κομμάτια τους ξεκινώντας έτσι με το πρώτο τμήμα του live πριν παίξουν τον δίσκο τους Psychocandy. Η σειρά είχε ως εξής April Skies, Head On, Some Candy Talking (?), Psychocandy, Up To High, Reverence. Το πρώτο αυτό μέρος έφτανε στο τέλος του με τα πετάλια να έχουν ανεβάσει θερμοκρασία, τα ηχεία να παράγουν έναν πολύ όμορφο μελωδικό θόρυβο και τους ίδιους περικυκλωμένους από πυκνό καπνό παίζοντας τo debut single τους (περιγράφωντας και την κατάσταση στην οποία είχε μεταβεί το μυαλό μας) Upside Down!

Στη συνέχεια αποχώρησαν καθώς άρχισε να παίζει στο backround ένα εισαγωγικό video για το δεύτερο και τελευταίο μέρος του live που θα ήταν τελικά μικρότερο σε διάρκεια από όσο αρχικά υπολογίζαμε. Το φόντο άλλαξε χρώματα με το εξώφυλλο του Psychocandy να ξεχωρίζει και οι JAMC να επιστρέφουν στον χώρο δράσης τους. Η αρχή έγινε με το Just Like Honey και η Scarlett Johansson είχε πάρει τη θέση της μπροστά μπροστά στα κάγκελα χαμογελώντας! The Living End για την συνέχεια και Taste The Floor  στο καπάκι! Η όλη φάση είχε ξεφύγει με soundtrack το The Hardest Walk, Cut Dead, In A hole και Τaste Of Cindy. Κάπου εκεί έμελλε να ήταν το δικό μας τέλος το συγκεκριμένο βράδυ, διότι για ακατανόητους ακόμα λόγους αναγκαστήκαμε να βρεθούμε έξω!

Οι The Jesus And Mary Chain παρόλα τα χρόνια που έχουν περάσει, δείχνουν να ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και συνεχίζουν να γοητεύουν με τον τρόπο τους. Τον ρόλο του manager έχει αναλάβει ο τεράστιος Alan Mcgee που τους δίνει πολλά extra credits. Υπάρχουν ήδη κουβέντες για ένα νέο δίσκο καθώς συνεχίζουν τις live εμφανίσεις μέσα στο 2015. Ελπίζουμε να τους δούμε και από τα μέρη μας για ένα ακόμα αγνό rock n roll βράδυ!

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon