"Τα μυστικά του σινεμά": Παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Μαλανδράκη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια βραδιά με τίτλο «Τα μυστικά του σινεμά» με αφορμή την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου του Άρη Μαλανδράκη διοργανώνει το βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.00 μ.μ., στο χώρο του βιβλιοπωλείου.

Το βιβλίο «Τα μυστικά του σινεμά» (εκδ. «Γαβριηλίδης», 2014) είναι ένα παζλ πληροφοριών, παρασκηνίου και ανεκδότων από την ιστορία του ελληνικού και του παγκόσμιου σινεμά. Τα ερωτήματα στα οποία απαντά είναι άκρως κινηματογραφικά: Ποια ταινία συγκέντρωσε τους περισσότερους θεατές; Γιατί οι βεδουίνοι έκαναν «εικόνισμα» τον Πίτερ Ο'Τουλ; Ποια ήταν τα... γήινα πάθη του Ιησού; Ποιος Έλληνας έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ με μοναδικό εφόδιο την τερατόμορφη όψη του; Σε ποια ταινία ακούγεται μόνο μία λέξη;

Ο Άρης Μαλανδράκης αποκαλύπτει στο βιβλίο 65 ενδιαφέροντα μυστικά, που κρύβονται σε περισσότερες από 160 ελληνικές και ξένες ταινίες. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η αθέατη ιστορία του κινηματογράφου, παρελαύνουν δεκάδες παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί και διάσημοι σταρ και φωτίζονται άγνωστες πτυχές από τα γυρίσματα διαφόρων ταινιών.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Παπαγεωργίου και τον ίδιο τον συγγραφέα, οι οποίοι θα μας δώσουν πολλές αφορμές για μια χορταστική σινεφίλ συζήτηση. Παράλληλα στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα παρουσιαστεί η κινηματογραφική βιβλιοθήκη που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Άρης Μαλανδράκης γεννήθηκε στον Πειραιά τη χρονιά που ο Τζιν Κέλι τραγουδούσε στη βροχή. Σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία, αλλά ακολούθησε τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από τα περιοδικά «Παρά Πέντε», «Μικρό Παρά Πέντε», «Απαγορευμένος πλανήτης» της Ars Longa και στη συνέχεια συνεργάστηκε με εβδομαδιαίες και μηνιαίες περιοδικές εκδόσεις. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (ένθετα «Έψιλον» και «9»). Υπήρξε επίσης βασικός συντελεστής στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ζιγκ-ζαγκ στα κόμικς» (ΕΡΑ 4) και στις τηλεοπτικές εκπομπές: «ΚΛΑΚ» (Seven-X), «ΝΤΟΥΜΠΛ-ΦΑΣ,το Πίσω Μέρος των Εικόνων», «Η Ερώτηση της Χθεσινής Μέρας», «Τα Μουντιάλ της Γειτονιάς» (ΕΤ-2), «Έλληνες Γελοιογράφοι» (ΝVΕΤ).
Προηγούμενα βιβλία του: «To Αλφαβητάρι του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου» (Bell, 2002), «Γκάουρ-Ταρζάν» ένθετο στην κασετίνα με τις ηχητικές περιπέτειες των δύο ηρώων του ομώνυμου περιοδικού (Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε., 2008), «SEX» (Ποταμός, 2012).

38 μοίρες και 14 λεπτά
Κολοκοτρώνη 34, Πάτρα
τηλ. 2610279481
facebook | email 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon