Γιατί πάμε και ξαναπάμε στις συναυλίες του Παυλίδη

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το Σάββατο ο Παύλος Παυλίδης εμφανίζεται μαζί με τους B-movies στο Λιθογραφείον. Οι περισσότεροι άνθρωποι που θα βρίσκονται εκεί έχουν δει αρκετές φορές συναυλίες του όλα αυτά τα χρόνια. Όμως εξακολουθούν να πηγαίνουν στα live του. Σε αυτούς ανήκω και εγώ, όπως και αρκετοί φίλοι και γνωστοί. Σε συζητήσεις των τελευταίων ημερών όταν έλεγα ότι το Σάββατο θα πάω στον Παυλίδη, κάποιοι με ρωτούσαν: μα καλά δεν έχεις βαρεθεί τόσες φορές; Όχι απαντούσα. Ύστερα σκέφτηκα τι είναι αυτό που κάνει τόσους ανθρώπους να μη βαριούνται να βλέπουν τόσο συχνά τις συναυλίες του Παυλίδη. Προφανώς και έχει κάτι ξεχωριστό για να δέχεται τέτοια αγάπη και αφοσίωση από το κοινό του.

Πρώτα από όλα ο Παυλίδης δεν πρόδωσε ποτέ το κοινό του. Η καλλιτεχνική του πορεία έχει συνέχεια και ποτέ δεν ακολούθησε πρόσκαιρες μόδες ή δεν έκανε επικίνδυνους ελιγμούς προς το 'έντεχνο' με σκοπό το περισσότερο κοινό και το πιο εύκολο χρήμα. Πάντα ήταν πιστός στο όραμά του και το υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια. Ακόμα και μετά την διάλυση των Ξύλινων Σπαθιών, όταν και δεν συγκεντρώνονταν μεγάλος αριθμός θεατών στις συναυλίες του, αυτός συνέχισε να κάνει αυτό που τον εκφράζει, χωρίς να νοιάζεται για τα υπόλοιπα. Άρα άνετα μπορούμε να πούμε για τους fans του, μια φορά Παυλιδικός πάντοτε Παυλιδικός. Η δισκογραφία του δεν έχει κάποια κάμψη έως τώρα. Συνεχίζει να ηχογραφεί δίσκους που είναι ισάξιοι με τους πρώτους του. Οπότε τα live του ανανεώνονται με καινούργιο υλικό, το οποίο και αρέσει στο κοινό. Ας μην ξεχνάμε ότι πολλοί παίζουν στις συναυλίες τους καινούργια κομμάτια μόνο για προωθητικούς λόγους και τα οποία δεν αρέσουν στους περισσότερους. Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει με τον Παυλίδη. Ο άνθρωπος παίζει ζωντανά τουλάχιστον δύο ώρες, κάτι που το κοινό εκτιμά δεόντως. Το πιο σημαντικό, κατά τη γνώμη μου όμως, είναι οι στίχοι του. Δημιουργεί εικόνες και συναισθήματα μοναδικής ομορφιάς, κάτι που τον έχει δέσει με πολλούς ανθρώπους. Όλοι αυτοί μπορούν να τον βλέπουν ξανά και ξανά. Όπως μου έλεγε πριν από λίγους μήνες ένας πολύ καλός φίλος και από τους μεγαλύτερους fans του Παυλίδη, ο Παυλίδης γράφει τους στίχους που θα ήθελε να γράψει κάθε ευαίσθητος άνθρωπος αυτού του κόσμου. Και έχει τελικά δίκιο. Για αυτούς τους λόγους πάμε ξανά και ξανά στα live του Παυλίδη και για αυτό καλούμε και άλλους ανθρώπους να μοιραστούν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon