Fashion Facts #11

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η ιστορία αυτή ξεκινάει με ένα μικρό αγόρι (Yves Saint Laurent) και τη μαμά του να πηγαίνουν στο γραφείο του Michel de Brunhoff, συντάκτη της γαλλικής Vogue. H μαμά του αγοριού ζητάει την συμβουλή του Brunhoff για το αν το ταλέντο του γιού της είναι αρκετό ώστε να τον στηρίξει να προχωρήσει την καριέρα του στο χώρο της μόδας. Ο Brunhoff εξετάζει την δουλειά του αγοριού και εντυπωσιασμένος με τα σκίτσα του, αμέσως αντιλαμβάνεται την ομοιότητά τους με αυτά του Dior. Έτσι παίρνει ο ίδιος την πρωτοβουλία και προτείνει το αγόρι σαν βοηθό του Dior, o οποίος τον προσέλαβε χωρίς κανένα δισταγμό το 1955 και ήταν ο πρώτος βοηθός στην ιστορία του Dior. Μετά τον θάνατο του Dior το 1957 το αγόρι αυτό γίνεται ο νεότερος διευθυντής γαλλικού οίκου μόδας στην ηλικία των 21.

Λίγο πριν τον θάνατό του ο Dior συναντήθηκε με την μητέρα του Yves, για να της πει ότι είχε επιλέξει τον γιο της ως διάδοχό του στον οίκο. Και ο Yves και η μητέρα του έμειναν έκπληκτοι μιας και ο Christian Dior ήταν μόνο 52 ετών τότε. Παρόλο που ο πρώτος χρόνος του Yves σαν βοηθός του Dior, περιελάμβανε μόνο τη διακόσμηση του χώρου και ένα κομμάτι σχεδιασμού αξεσουάρ, ο Yves είχε πει “O Dior με εξέπλητε συνεχώς”. “Δεν μπορούσα να μιλάω μπροστά του. Μου έμαθε τις αρχές της τέχνης μου. Ό,τι και να συμβεί στο μέλλον, δεν θα ξεχάσω ποτέ τα χρόνια που πέρασα στο πλευρό του.” Η πρώτη φωτογραφία απεικονίζει τον Yves Saint Laurent να στέκεται μόνος του έξω από την κηδεία του μέντορά του. Εννιά εβδομάδες μετά από τον θάνατο του Dior ο Yves παρουσίασε μια ανοιξιάτικη συλλογή που λέγεται πως έσωσε τον οίκο από την οικονομική καταστροφή. Την συλλογή την λάτρεψε το κοινό και περιείχε μια πιο ελαφριά έκδοση του “New Look” του Dior καθώς και το “Trapeze Dress”.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon