Είδαμε τους Chemistry X ζωντανά στον ''Συνδετήρα''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Φωτογραφίες: Απόστολος Οικονόμου

Τη Κυριακή εμφανίστηκαν ζωντανά οι Chemistry X στον χώρο του Συνδετήρα. Επειδή ήταν το πρώτο live που πραγματοποιήθηκε στον συγκεκριμένο χώρο, ήταν και ένα στοίχημα για τους διοργανωτές να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς απρόοπτα. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο Συνδετήρας έδειξε ότι μπορεί να φιλοξενήσει πολλές μπάντες της εγχώριας αλλά και γιατί όχι και της αλλοδαπής σκηνής στον χώρο του. Αρκετός κόσμος προσήλθε για να παρακολουθήσει το live των Chemistry X λίγο καιρό πριν τη κυκλοφορία του πρώτου τους album. Σε αυτό βοήθησε και ότι η συναυλία ήταν δωρεάν, αλλά και ο σχετικός θόρυβος που έχει δημιουργηθεί για το συγκρότημα τον τελευταίο καιρό. Οι Chemistry X κατά κάποιο τρόπο είναι το πρώτο super group της Πάτρας, μιας και έχει μέλη που στο παρελθόν έχουν στελεχώσει μπάντες σαν τους Abbie Gale, τους Deadbeat Escapement και τους Monovine. Η ύπαρξη εμπειρίας σε ζωντανές εμφανίσεις σίγουρα βοήθησε τους Chemistry X να ανέβουν χωρίς άγχος στη σκηνή και να κερδίσουν τους παρευρισκόμενους.

Δεμένοι ως μπάντα, αποτέλεσμα προφανώς πολλών ωρών πρόβας, και με δουλεμένα τραγούδια, παρουσίασαν ένα ωριαίο σφιχτοδεμένο set, πριν μας εγκαταλείψουν για λίγο και επιστρέψουν για το παραδοσιακό encore. Ο ήχος τους είναι επηρεασμένος από το βρετανικό κιθαριστικό ήχο των 90ς αλλά και από το πιο μελωδικό shoegaze. Ανάμεσα στα δικά τους και πολύ ενδιαφέροντα τραγούδια μας έπαιξαν τις δικές τους εκδοχές στο ''Pioneer To The Falls'' των Interpol, το ''Fascination Street'' των Cure και το ''There There'' των Radiohead. Οι Chemistry X κατάφεραν να προσαρμόσουν τις διασκευές που επέλεξαν να κάνουν και να τις ταιριάξουν απόλυτα με τα δικά τους κομμάτια. Το ενδιαφέρον μας κέντρισε ο δυναμισμός του του ''Undeniable Lies'', η pop του ''3 Α.Μ.'' αλλά και το πιο σκοτεινό ''Drone''. Βέβαια ήταν και η πρώτη επαφή με τα κομμάτια της μπάντας, τα οποία και θα τα ακούσουμε καλύτερα στο επερχόμενο album. Η συναυλία έκλεισε με το ακουστικό ''Rainy Days'' το οποίο θυμίζει αρκετά το ''Exit Music'' των Radiohead.

Ύστερα από ένα πεντάλεπτο διάλειμα η μπάντα επέστεψε στη σκηνή για λίγα ακόμα κομμάτια. Aνάμεσα τους και μία διασκευή στο ''Behind The Wheel'' των Depeche Mode, η οποία και ξεσήκωσε το κοινό αν και δεν ήταν τόσο σχετική και με το υπόλοιπο set του συγκροτήματος. Εμείς από τα κομμάτια του encore ξεχωρίσαμε το πορωτικό ''A Circle Race''. Ένα κομμάτι που δείχνει ότι οι Chemistry X ψάχνονται και με διαφορετικές από τις τυπικές για αυτούς φόρμες, αλλά και εφαλτήριο μίας ενδιαφέρουσας για το συγκρότημα πορείας. Στα συν της μπάντας είναι ότι αποτελείται από άρτιους μουσικούς και τα μελωδικά φωνητικά του Αλέξη Φραγκάκη. Λογικά στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αρκετά ακόμα να γράψουμε για τους Chemistry X. Έως τότε κρατάμε τις θετικές εντυπώσεις από το χθεσινό τους live.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon