Ο ''Χειμωνάς'' του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα για δύο προβολές στις ''Γραμμές Τέχνης''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η ταινία φαντασίας «Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ» θα προβληθεί στον πολυχώρο «Γραμμές Τέχνης» τηλ. 6906569578, Μαιζώνος 271 την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, στις 21:30. Μετά τις προβολές θα ακολουθήσει dj set με την Μαρτίνα Σεργίου.

Σκηνοθετημένη από τον 3D animator και καλλιτέχνη οπτικών εφφέ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΣΟΛΙΩΤΑ (9, Guardians of the Galaxy, 300: Rise of an Empire), η ατμοσφαιρική ταινία ακολουθεί έναν ρομαντικό συγγραφέα από το Λονδίνο πίσω στο εγκαταλελειμμένο πατρικό του σπίτι, σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό της Ελλάδας. Κατατρεγμένος από τους πιστωτές του και περιτριγυρισμένος από φαντάσματα  του παρελθόντος, ο Νίκος πρέπει να ξεδιαλύνει το μυστήριο γύρω από το θάνατο του πατέρα του και να επανακτήσει επαφή με την πραγματικότητα.

Η ανεξάρτητη ταινία, που χρηματοδοτήθηκε μερικώς μέσω Kickstarter και αποτελεί συμπαραγωγή με την ελληνική εταιρεία παραγωγής INKAS, έχει αποσπάσει εγκωμιαστικά σχόλια για την αισθητική της και την εμπνευσμένη χρήση πρωτοποριακών για ελληνική ταινία οπτικών εφφέ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Έφη Παπαθεοδώρου (Στο Παρά Πέντε, Λάρισα Εμπιστευτικό), o Βαγγέλης Μουρίκης (Ο Βασιλιάς, Το Μικρό Ψάρι, Attenberg), η Πετρούλα Χρήστου, ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος και σε πρώτη εμφάνιση ο Τέο Αλμπάνης.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του ΧΕΙΜΩΝΑ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ελληνικού τμήματος του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και από τότε έχει παίξει σε sold out προβολές σε φεστιβάλ του εξωτερικού.

Η διεθνής πρεμιέρα της ταινίας έγινε στην Αυστραλία, στο Greek Film Festival και η αμερικάνικη πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβρη του 2014.

Η ταινία ξεκίνησε την προβολή της στους κινηματογράφους της Ελλάδας με μια εορταστική πρεμιέρα στον κινηματογράφο Τριανόν στην Αθήνα στις 10 Δεκεμβρίου 2015, με live set του Μιχάλη Μυτακίδη (Active Member/La bruja muerta).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon