In The City #15

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι γιορτές τελείωσαν, το 2015 μπήκε ορμητικό και μας ζητά εξαρχής να αποφασίσουμε πως φανταζόμαστε τη ζωή μας, μιας και στο τέλος του μήνα έχουμε εκλογές. Αυτές οι εκλογές δίνουν την εντύπωση ότι δεν είναι σαν αυτές των προηγούμενων δεκαετιών, όπου ουσιαστικά κόμματα με παρεμφερή agenda αναλάμβαναν τη διαχείριση των θεμάτων της χώρας. Τώρα συγκρούονται διαφορετικές προσεγγίσεις, με διαφορετική φιλοσοφία και εμείς καλλούμαστε να επιλέξουμε μεταξύ τους. Παράλληλα ένα σωρό τρίτοι διεκδικούν τη στήριξη του κοινού, άλλοι ερχόμενοι με φόρα από το παρελθόν και άλλοι ευαγγελιζόμενοι ότι προέρχονται από το μέλλον. Οι συγκρούσεις προβλέπονται μέχρι τελικής πτώσης και αυτό που δείχνει να λείπει είναι το μέτρο και μία ρεαλιστική προσέγγιση στα προβλήματα της καθημερινότητας. Λογικά κάτι θα αλλάξει και μακάρι να είναι για το καλύτερο όλων μας.

Οι ημέρες των γιορτών προφανώς και προσφέρονται για χαλάρωση, διασκέδαση και αποφυγή των προβλημάτων που περιστρέφονται στο κεφάλι μας τον υπόλοιπο χρόνο. Σίγουρα περνάμε περισσότερο χρόνο με αγαπημένα μας πρόσωπα, ενώ και οι υπερβολές σε φαγητό και αλκοόλ είναι δεκτές. Προφανώς το ίδιο κάναμε και εμείς εδώ στο Presspop με αποκορύφωμα το patry που διοργανώσαμε την παραμονή Πρωτοχρονιάς στον ''Συνδετήρα''. Κάτι η ημέρα, κάτι το feel good κλίμα που κυριαρχούσε στην ατμόσφαιρα, μας έκανε να ξεφύγουμε από τα όρια. Είναι θετικό που δημιουργουνται καινούργιοι χώροι στη Πάτρα, αρκεί ναι έχουν να προσθέσουν φρέσκες ιδέες στη ψυχαγωγία και να μην γίνονται ακόμα μία πανομοιότυπη πρόταση διασκέδασης. Θετικό είναι επίσης που και άλλοι χώροι αρχίζουν να διαμορφώνουν με σταθερά βήματα τη προσωπικότητά τους, κάτι που το κοινό το εκλαμβάνει και τους στηρίζει με τη παρουσία του. Μετά το ξεφάντωμα των γιορτών συνήθως ακολουθεί μία περίοδος χαλάρωσης και λίγα πράγματα συμβαίνουν στη πόλη. Εμείς πάντως θα φροντίζουμε να ενημερώνουμε για ότι αξιόλογο συμβαίναι και πέφτει στην αντίληψή μας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon