Fashion Facts #7: Από τα Weejuns στα Penny Loafers

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Για πολλά χρόνια ήταν γνωστά ως "Weejuns" και ήταν πολύ δημοφιλή στους Νορβηγούς αγρότες, μέχρι που η αμερικάνικη εταιρία αντρικών παπουτσιών G.H. Bass, πήρε το σχέδιο και πρόσθεσε μια λωρίδα δέρμα με μια σχισμή σε σχήμα ρόμβου στο πάνω μέρος. Ήταν τότε που στην Αμερική το συγκεκριμένο παπούτσι φορέθηκε από όλους και έγινε το πιο “hot trend” της εποχής. Οι φοιτητές που φόρεσαν τα συγκεκριμένα παπούτσια τοποθετούσαν στην σχισμή μια “δεκάρα” (penny) που τότε αρκούσε για μια έκτακτη κλήση σε ώρα ανάγκης, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο. Έτσι με τον ερχομό τους στην Αμερική το αντιεμπορικό Weejuns έδωσε τη θέση του στο εμπειρικό Penny Loafers.

Σήμερα που τα Penny Loafers είναι πάλι στη μόδα θα τα δείτε με τη σχισμή άδεια ή από κάποιους πιο διαβασμένους ή πιο hipster με μια δεκάρα να κοσμεί τον ρόμβο. Το σίγουρο είναι ένα τα Penny Loafers είναι και πάλι “hot trend” χωρίς καν να υπάρχουν τηλεφωνικοί θάλαμοι σε λειτουργία πια.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon