Fashion Facts #4

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

H Catherine Dior αποτέλεσε μέρος της Γαλλικής αντίστασης. Ενώ ο αδερφός της έντυνε τις γυναίκες των ναζί, η Catherine ήταν μια από τις 2000 γυναίκες που μάζευε πληροφορίες και όπλα ενάντια στους Γερμανούς. Τον Αύγουστο του 1944 οι Γερμανοί την ανακάλυψαν, την συλλάβανε και την στείλανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Ravensbruck από όπου και απελευθερώθηκε σχεδόν ένα χρόνο μετά, τον Μάιο του 1945.

Η Catherine ξεκίνησε τη δράση της στην αντίσταση, λίγο μετά από την εκπλήρωση των στρατιωτικών καθηκόντων του αδερφόυ της. Αν και παραμένει άγνωστο, αν ο Christian γνώριζε για την δράση της αδερφής του, φαίνεται πως ήταν ο μεσάζοντας για την απελευθέρωσή της από το στρατόπεδο συγκέντρωσης, οπού στο ίδιο τρένο που στείλαν την Catherine επέβαιναν 2600 άτομα από τα οποία μόνο τα 800 επέζησαν. Μόλις απελευθερώθηκε της απένειμαν το βραβείο “Croix de Guerre” (δηλαδή “Ο Σταυρός του Πολέμου”) το οποίο συνήθιζαν να δίνουν σε όσους συμμετείχαν στις ένοπλες δυνάμεις.

Τι ρόλο έπαιξε η Catherine στις δημιουργίες του Christian όμως; Καθώς φαίνεται η δεσποινίδα Dior έπαιξε μεγάλο ρόλο στις δημιουργίες του σχεδιαστή. Μια ιστορία λοιπόν λέει: Η “Villa les Rhumbs”, που ήταν η καλοκαιρινή κατοικία του Dior ήταν γεμάτη από λουλούδια, από τα οποία ο Dior, 2 χρόνια μετά την απελευθέρωση της αδερφής του αιχμαλώτισε τις μυρωδιές τους για να δημιουργήσει ένα άρωμα. Ο θρύλος λέει πως την ώρα που έψαχνε ένα όνομα για το συγκεκριμένο άρωμα παρέα με τον φίλο του Mitzah Bricard η Catherine Dior μπήκε μέσα στο δωμάτιο και ο Bricard την χαιρέτησε αποκαλώντας την Miss Dior. "Miss Dior": Τώρα έχω ένα όνομα για το άρωμά μου” είπε ο Christian Dior, και από το 1947 που πρωτοβγήκε σε κυκλοφορία μέχρι και σήμερα είναι ένα από τα best seller αρώματα όλων των εποχών, με προσμίξεις γαρδένιας, περγαμόντου, γαρύφαλλου, γιασεμί και πολλών άλλων λουλουδιών. Η Catherine λάτρευε τα λουλούδια της και μάλιστα το πρώτο πράγμα με το οποίο καταπιάστηκε μετά την απελευθέρωσή της από το Ravensbruck ήταν να ασχοληθεί με την κηπουρική στην καλοκαιρινή τους κατοικία και μετέπειτα στο σπίτι της στην Callion μέχρι τα 75 της. Η villa αγοράστηκε από την πόλη της Granville, οι κήποι της είναι άνοιχτοί στο κοινό από τότε και τώρα πια έχει την ονομασία “Christian Dior Museum”.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon