Allah-Las live @ Fuzz Live Music Club 1/11

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Σε ένα κατάμεστο Fuzz οι Allah-Las το Σάββατο το βράδυ έδωσαν το ηχηρό τους παρόν μπροστά στο Ελληνικό κοινό για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο. Την συναυλία άνοιξαν οι δικοί μας My Drunken Haze, οι οποίοι δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2010 από τον Spir Frelini, στιχουργό και κιθαρίστα του συγκροτήματος. Ο ίδιος αποτέλεσε πέρυσι και την γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των Allah-Las και του Ελληνικού κοινού, όπως μας εκμυστηρεύτηκε άλλωστε και επί σκηνής ο Miles Michaud. Στην μια ώρα περίπου που έπαιξαν αρκετές ήταν οι στιγμές που σκέφτηκα ότι οι Καλιφορνέζοι θα έχουν δύσκολο έργο στην συνέχεια… Ήδη γνωστοί πριν βγάλουν δίσκο (ο πρώτος τους δίσκος μόλις κυκλοφόρησε από την Inner Ear) ενθουσίασαν το κοινό με τον νέο-ψυχεδελικό ήχο τους αλλά και με τις αιθέριες ποπ μελωδίες τους. Μια μπάντα με πολύ καλό δέσιμο και σκηνική παρουσία, άξια να έχει μια καλή συνέχεια γεμάτη επιτυχίες.

Κατά τις 11 και κάτι εμφανίστηκαν οι Allah-Las. Κουβαλώντας στην βαλίτσα τους έναν δεύτερο δίσκο, ο οποίος έχει τύχει και παγκόσμιας αναγνώρισης, ήταν σαφώς καλύτεροι από την περσινή τους εμφάνιση και χαλαρωμένοι από το βαρύ φορτίο του δεύτερου δίσκου, μας πρόσφεραν ένα χορταστικό live το οποίο διήρκησε μιάμιση ώρα.  Έδωσαν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, βάρος στον νέο τους δίσκο τον οποίο το Ελληνικό κοινό τον γνώριζε ήδη πολύ καλά και φάνηκε αυτό μετά το πέρας κομματιών όπως το "De vida voz", "Had it all" αλλά και στο "Every girl" το οποίο άφησαν τελευταίο (όπου φώναξαν στην σκηνή και τους My Drunken Haze) και κάτι το γκρουβ του κομματιού κάτι τα «Yeah yeah yeah’s» κάτι που όλοι γίνανε ένα κουβάρι πάνω στη σκηνή επικράτησε παντού ένας πανικός και ζήσαμε όλοι μαζί ένα όμορφο φινάλε! Φυσικά δεν άφησαν απ’ έξω και πολλά κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο (μόνο το "Don't you forget it", το οποίο το θεωρώ και λιγάκι αψυχολόγητο) αφού εκ των πραγμάτων και οι δυο τους δίσκοι μαζί ίσα –ίσα βγάζουν ένα αξιοπρεπές, σε διάρκεια εννοείται, live. Στα "Catalina", "Sandy", "Tell me (What's on your mind)" και "Long journey" όπως ήταν αναμενόμενο ο κόσμος τα διασκέδασε, τα χόρεψε και τα επευφήμησε πιο πολύ. Ειδικά στο "Long journey" όπου και σηκώθηκε από τα ντραμς αυτή η καταπληκτική φάτσα του συγκροτήματος και το τραγούδησε… Σε αυτό ακριβώς το σημείο και μέσα στα πλαίσια ενός ανέμελου, σχεδόν 60’s ερωτισμού που εκπέμπει το συγκρότημα, κάποια κοπέλα από το κοινό φαίνεται να το χάρηκε παραπάνω από τους υπόλοιπους και πέταξε πάνω στην σκηνή τον στηθόδεσμό της τον οποίο μετά το τέλος του κομματιού τον πήρε ο ντράμερ, τον τύλιξε πάνω του και έφυγε μαζί με το γκρουπ για τα παρασκήνια… Στις πολύ χαβαλεδιάρικες στιγμές της βραδιάς επίσης συγκαταλέγεται και το νέο μέλος των Allah-Las τον οποίο είχαν βάλει καθιστό πάνω σε ένα ξύλινη κασέλα καλυμμένη μ’ ένα ψυχεδελικό ύφασμα και εκτελούσε χρέη περκασιονίστα και προσωπικού μπάρμαν του τραγουδιστή…

Εν κατακλείδι θέλω να πιστεύω πως ήταν μια όμορφη βραδιά και όλος ο κόσμος το διασκέδασε και έφυγε ευχαριστημένος όπως εγώ…  

Αντρέας Πρεντάνος

 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon