Οι Noise Figures κατεδάφισαν το More Steps (Naja)

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν κλεισμένο εδώ και καιρό. Οι Noise Figures θα μετέφεραν το εκρηκρικό rock 'n' roll τους στην αυλή του More Steps (Naja) και εμείς δεν γίνοταν να λείψουμε. Η συναυλία είχε προγραμματιστεί για τις 10.30, αλλά ο κόσμος αγνόησε για άλλη μία φορά την προγραμματισμένη έναρξη και άρχισε να προσέρχεται αρκετά αργότερα, επιβάλλοντας τη δική του θέληση για το πότε θα ξεκινήσει το live. Αυτό πλέον είναι θεσμός και ειδικά για χώρους που τα live δεν είναι η συνηθισμένη λειτουργία τους, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ξεκινήσουν στην ώρα που έχει ανακοινωθεί. Λίγο μετά τις 11.00 άρχισε η προσέλευση και στις 11.30 που περίπου ξεκίνησαν οι Noise Figures ο κόσμος είχε γεμίσει ασφυκτικά το χώρο. Το στήσιμο που είχε η μπάντα, μάλλον το δοκίμασε για πρώτη φορά στη πορεία της, αφού τύμπανα και κιθάρα είχαν τοποθετηθεί αντικριστά, δίνοντας τη δυνατότητα στον Γιώργο και τον Στάμο για αρκετό χώρο δράσης, στα περιορισμένα τετραγωνικά της αυλής, που ήταν και full γεμάτα από τον κόσμο, αλλά και της ανάπτυξης ενός μουσικού διαλόγου μεταξύ τους. Για άλλη μία φορά η εφευρητικότητα των Ελλήνων διοργανωτών ξεπέρασε πρακτικά προβλήματα και λειτούργησε θετικά για το show. Οι Noise Figures μπαρουτοκαπνισμένοι από τα συνεχόμενα live και με τη γνώση ότι το υλικό τους 'μετράει', κέρδισαν με χαρακτηριστική άνεση το Πατρινό κοινό, που δεν είναι και τόσο εξοικειωμένο στο βρώμικο rock 'n' roll. Στη Πάτρα τα τελευταία χρόνια χρόνια προκρίνονται οι πιο ασφαλείς προσεγγίσεις από τους 'εναλλακτικούς' χώρους, με ροπή είτε προς τη trash διασκέδαση με ποτπουρί ψαλιδισμένες επιλογές, είτε προς την εναλλακτική 'πατρινέλα'. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, με πολλούς να ξέρουν τους στίχους και να τους τραγουδούν, και σε κομμάτια όπως το εθιστικό Out Of Your Mind να γίνεται και ο προβλεπόμενος χαμός. Ακούσαμε τα περισσότερα κομμάτια του ντεμπούτου τους, Kinks (Till The End Of The Day), ενώ έπαιξαν και καινούργια κομμάτια, που σηματοδοτούν και μία αλλάγή ύφους για το συγκρότημα ή μάλλον πιο σωστά την επιθυμία των Noise Figures για εξερεύνηση και άλλων πτυχών του rock. Από αυτά που ακούσαμε το μέλλον τους προβλέπεται ευοίωνο, η μπάντα ήδη ετοιμάζεται για εκτεταμένη Ευρωπαϊκή περιοδεία, αλλά και για την κυκλοφορία ενός 7'', που προφανώς θα είναι και προπομπός του νέου τους δίσκου. Ύστερα από κάμποσες μπύρες και αρκετά κιλά ιδρώτα το live έλαβε τέλος και τα decks τα αναλάβαμε εμείς εδώ του Presspop, βάζοντας αρκετές rock επιλογές θέλοντας να διατηρήσουμε κάτι από το feeling του live που είχε προηγηθεί.

Υ.Γ. Ένα μαγάλο ευχαριστώ πρέπει να δώσουμε στον Νίκο Κοπανά, για τις φοβερές photos που έβγαλε, τόσο κατά τη διάρκεια της συναυλίας, όσο και από το party που ακολούθησε.

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon