Future Islands live @ Gagarin 205 Live Music Space 9/10

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Αξίζει το Singles να θέσει υποψηφιότητα για δίσκο της χρονιάς; Είναι οι Future Islands το καλύτερο μη-πρωτοεμφανιζόμενο γκρουπ της χρονιάς; Είναι ο Samuel Τ. Herring τόσο καθηλωτικός performer όσο μας φάνηκε στον Letterman;

Όλα αυτα τα ερωτήματα αναμέναμε να απαντηθούν και βρεθήκαμε την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ στο Gagarin για να βιώσουμε απο κοντά αυτό που τόσο καιρό γυροφέρνει συνεχώς τα ηχεία μας. Φυσικά πέρα από το Singles οι Future Islands έχουν τρια ακόμα άλμπουμ αλλά το φετινό τους δισκογραφικό πόνημα, η μετακόμιση τους στην 4AD και η ζωντανή εμφάνιση στον Letterman ήταν τα στοιχεία που έφεραν το hype και την εντονότερη κουβέντα γύρω από το όνομα τους. Οι προσδοκίες ψηλές, ειδικά όταν έχεις για ένα εξάμηνο το εν λόγω άλμπουμ στο repeat και το έχεις ήδη συνδυάσει με διάφορα βιώματα. Ακόμα και ο Win Butler των Arcade Fire θέλησε να πάρει μέρος σε μια συναυλία τους, εμείς από την πλευρά μας ανυπομονούσαμε να αφεθούμε και να χορέψουμε χαζεύοντας τον Herring.

Και τελικά τίποτα από όλα αυτά δεν πήγε στραβά. Οι Future Islands ανέβηκαν γύρω στις 11 στην σκηνή του Gagarin (προηγήθηκαν οι Mechanimal που δυστυχώς προλάβαμε στα τελευταία 2 κομμάτια) όπως ακριβώς τους περιμέναμε. Λιτοί, ντυμένοι στα μαύρα, χωρίς ιδιαίτερες φανφάρες και έτοιμοι να μας αποδείξουν ότι διανύουν περίοδο φόρμας. Ο Herring επι της ουσίας είναι όλο το γκρουπ όσον αφορά το live καθώς από τις πρώτες του χορευτικές φιγούρες σε καθηλώνει. Είναι λες και όλη η μπάντα έχει στηθεί για να κάνει αυτός το show του. Προσοχή όμως. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό είναι φτιαχτό και ψεύτικο. Ο Herring βιώνει με όλο του το είναι τα κομμάτια, αντιδρά αναλόγως το ρυθμό κινησιολογικά και ενίοτε φαντάζει φωτεινός ενίοτε δραματικός και σκοτεινός. Στα κομμάτια από το Singles το κοινό χορεύει συνεχώς με προφανώς καλύτερη στιγμή το Seasons, το καλύτερο single από το Singles και ίσως της χρονιάς. Φυσικά δεν λείπει η ανταπόκριση και σε παλαιότερα κομμάτια τους, με την μπάντα να εμφανίζεται απόλυτα δεμένη και έτοιμη να πλαισιώσει το χορευτικό παραλήρημα του Herring. Ακόμα και όταν η μουσική σταμάτησε λόγω ενός τεχνικού προβλήματος ο Herring έδειξει διάθεση να αστειευτεί δείχνοντας παράλληλα και έναν απλοικά επικοινωνιακό χαρακτήρα.

Απλός, ειλικρινής και εντελώς καθημερινός ο Herring δεν είναι ο κλασσικός frontman μιας ροκ μπάντας. Χοροπηδάει, χτυπάει το στήθος του, φωνάζει και τελικά σε μαγεύει. Απλά για να σε παρασύρει να κάνεις τα ίδια μαζί του για περίπου μιάμιση ώρα. Και όταν τελειώσει αυτό που έχετε βιώσει να είναι εξίσου σημαντικό και για τους δυο.

 
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon