Η 5χρονη με αυτισμό που θα σου θυμίσει τον Μονέ

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η μικρή Iris η οποία αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα κοινωνικής αλληλεπίδρασης όπως όλοι όσοι έχουν διαγνωσθεί με αυτισμό, έχει βρει έναν δικό της τρόπο έκφρασης. Μέσω της ζωγραφικής έχει καταφέρει  όχι μόνο να δημιουργήσει πανέμορφα έργα που έχουν κεντρίσει παγκοσμίως το ενδιαφέρον, αλλά έχει βοηθήσει με την όλη δημοσιότητα να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι καθώς στην γενέτειρά της το Ηνωμένο Βασίλειο ο αριθμός των αυτιστικών παιδιών φτάνει τις 100.000.

Όσον αφορά τώρα την τεχνική της και το πώς καταφέρνει να ζωγραφίσει τα πράγματα είναι απλά, καθώς η μητέρα της Arabella Carter-Johnson φτιάχνει μερικές κούπες με νερομπογιές και τότε η μικρή Iris επιλέγει με ποια θέλει να ζωγραφίσει αν και μερικές φορές επιλέγει να τις αναμίξει δημιουργώντας η ίδια τα δικά της χρώματα. Αυτή η διαδικασία καταφέρνει, σύμφωνα με αυτά που έχει δηλώσει η μητέρα της, να της φτιάχνει την διάθεση και να την κρατά συγκεντρωμένη για ένα δίωρο περίπου κάθε φορά, με το ταλέντο της να είναι αδιαμφισβήτητο για ένα παιδί της ηλικίας της. Η 5χρονη Iris μέσα από τον αυτισμό της έχει δημιουργήσει ένα πολύ ιδιαίτερο στυλ, με τα έργα της που είναι εμπνευσμένα από την φύση να έχουν κάνει πολλούς αγοραστές και συλλέκτες να τα παρομοιάζουν με αυτά του Μονέ.

Αυτό όμως που πραγματικά έχει σημασία είναι η παρότρυνση της μητέρας της: «Όταν είστε γονέας ή ένας δάσκαλος ενός παιδιού με αυτισμό και προσπαθείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, πρέπει να αναζητάτε  διαρκώς τρόπους για να βρείτε αυτό το κλειδί που θα σας επιτρέψει να μπείτε στον κόσμο τους .Για μένα, η αγάπη της  Iris  για την ζωγραφική ήταν ακριβώς αυτό, ένα πολύτιμο κλειδί.» 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon