"Μπλάνκο" του Κωνσταντίνου Μάγνη στο θέατρο act

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μετά την μεγάλη του επιτυχία στον όμορφο κήπο του Παλαιού Νοσοκομείου Πάτρας στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, το «Μπλάνκο», σε κείμενα του Κωνσταντίνου Μάγνη και σκηνοθεσία του Τηλέμαχου Τσαρδάκα, μετακομίζει στον ανακαινισμένο χώρο του θεάτρου act για την θεατρική σεζόν 2014-2015. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 21.30.

Πρόκειται για ένα γλυκόπικρο κείμενο που μέσα από τις υπαρξιακές απορίες, τις δραματικές εντάσεις και το χιούμορ, αναδεικνύει μια διαφορετική πλευρά του Πατρινού δημοσιογράφου και συγγραφέα από αυτήν που ήδη ξέρει το κοινό μέσα από την αρθρογραφία του και τις συνεργασίες του με το Καρναβαλικό Κομιτάτο και το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Υπόθεση του έργου:
Ένας άνδρας μαθαίνει ότι του απομένει πολύ λίγος χρόνος ζωής. Αποφασίζει να αντιμετωπίσει αυτό το άσχημο νέο με χιούμορ, ψυχραιμία και φιλοσοφική διάθεση. Γράφει μυστικά ένα βιβλίο, το οποίο, όμως, ενώ οδεύει προς έκδοση, ανακαλύπτεται από τη γυναίκα του που δεν ξέρει τίποτα για την υγεία του.
Είναι σημαντικός ή ασήμαντος ο εαυτός μας μέσα στο σύμπαν; Μπορεί ένας κόκκος άμμου να είναι μεγαλύτερος από εμάς; Πόσο καλά ξέρουμε τι σκέφτεται ο άνθρωπος που έχουμε δίπλα μας και πόσο μπορούμε να αντέξουμε τη σκοτεινή του πλευρά; Η ιδέα του θανάτου είναι κάτι που μας παραλύει ή μας κινητοποιεί να ζήσουμε περισσότερο; Μπλάνκο είναι το λευκό χρώμα της γαλήνης ή η πηχτή μπογιά που τα σβήνει όλα;

Συντελεστές
Για την υλοποίηση της παράστασης συνεργάζεται μια ομάδα από Πατρινούς συντελεστές με τη δική του ξεχωριστή διαδρομή στο θέατρο ο καθένας. Συγκεκριμένα, την πρωτότυπη μουσική έχει συνθέσει ο Διονύσης Μπάστας ο οποίος έχει κάνει και την ενορχήστρωση, την κινησιολογία υπογράφει η Τατιάνα Λοβέρδου, τους φωτισμούς ο Νίκος Σωτηρόπουλος και το σχεδιασμό εντύπων ο Δημήτρης Γιαννακούλιας. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελένη Καλαντζοπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Δημήτρης Τζαβάρας και Τηλέμαχος Τσώλης.

Κείμενα: Κωνσταντίνος Μάγνης
Σκηνοθεσία: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Κίνηση: Τατιάνα Λοβέρδου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Τζαβάρας, Ελένη Καλαντζοπούλου, Τηλέμαχος Τσώλης, Αγγέλικα Σταυροπούλου
Στίχοι Τραγουδιών: Κωνσταντίνος Μάγνης, Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Δραματουργική επεξεργασία, πρόσθετα κείμενα: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σχεδιασμός Εντύπων: Δημήτρης Γιαννακούλιας - StudioAmpersand
Ηχογραφήσεις – Μουσική παραγωγή: Noisebox Studio
Κινηματογράφηση trailer: Περικλής Παπανδρεόπουλος
Παραγωγή: θέατρο act 2014
Εκτέλεση Παραγωγής: Αγγελική Καλλιάνου

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.30, Κυριακή στις 20.30
Θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)

Τιμές εισιτηρίων: 12 € και 8€ (μειωμένο)
Κρατήσεις-Προπώληση: 6936122263, 2610272037
www.act-theater.gr
Διάρκεια: 90 λεπτά
*Η αίθουσα του θεάτρου act κλιματίζεται.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon