Drums - Encyclopedia

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τι γίνεται σε μία μπάντα όταν τα μέλη της την εγκαταλείψουν και απομείνουν μόνο δύο μουσικοί να την απαρτίζουν; Το συνηθισμένο είναι η μπάντα να διαλύεται και ο καθένας να τραβά το (μουσικό) δρόμο του. Στους Drums έμειναν μόνοι τους οι Jonny Pierce και Jacob Graham. Αυτοί κάθισαν στριμωγμένα στον τετραθέσιο καναπέ τους, αφήνοντας χώρο και για τους πρώην συνοδοιπόρους τους, φόρεσαν το θλιμμένο ύφος τους και η photo που προέκυψε μπήκε εξώφυλλο στο τρίτο δίσκο της μπάντας. Το ''Encyclopedia'' είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των δύο μουσικών και εξαρχής φανερώνει μία διάθεση επιστροφής στα βασικά. Και όταν λέμε βασικά εννοούμε ότι ο ήχος του δίσκου βασίζεται σε τυπικά indie riffs στην κιθάρα και σε αναλογικούς ήχους ξεχαρβαλωμένων synths. Τα αρκούντως απαραίτητα για να αρέσει σε κάθε hipster που αποθέωσε τους Drums το 2010. Εξάλλου οι Drums ήταν από τους πρωτοπόρους της indie έκρηξης που σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη τη τελευταία πενταετία. Ο ήχος τους συμπυκνώνεται στη φράση ' οι Cure διασκευάζουν Beach Boys', δηλαδή surf pop τραγούδια παιγμένα με μία new wave αντίληψη. Σε αυτόν τον τρίτο δίσκο κυριαρχούν τα σχεδόν μελαγχολικά κομμάτια, όσο και να θέλει να μας μπερδέψει το πρώτο single, ''Magic Mountain''. Ένα κομμάτι το οποίο είναι κολλητικό σαν τσίχλα, αλλά το πιο πιθανόν είναι να αποδειχθεί και ευκαιριακό σαν τσίχλα. Τα ''Kiss Me Again'' και ''Face Of God'' έχουν το πατενταρισμένο groove των Drums αλλά δεν είναι και τα κομμάτια που θα προσθέσουν κάτι καινούργιο στις up tempo στιγμές τους. Από εκεί και πέρα στο ''Encyclopedia'' κυριαρχεί μία υφέρπουσα μελαγχολία, που όμως δεν καταφέρει να εκφραστεί μέσω σπουδαίων κομματιών. Τραγούδια που περιστρέφονται γύρω από παρεμφερή μουσικά θέματα, με τα synths να κατέχουν συνεχώς δεσποτικό ρόλο, και ο Pierce να τραγουδά σαν άνευρος Robert Smith. Πρέπει να φτάσουμε προς το τέλος του δίσκου για να βρούμε το πιο ενδιαφέρον κομμάτι τους και αυτό είναι το ''There is Nothing Left''. Σε αυτό υπάρχει η φρεσκάδα του πρώτου δίσκου τους, που ήταν και η βασική αιτία που τόσος λόγος έγινε τότε για το συγκρότημα.

Το ''Encyclopedia'' είναι απλά η καταγραφή της αμηχανίας που υπήρξε στο στρατόπεδο των Drums τα τελευταία χρόνια και που τελικά οδήγησε το συγκρότημα να αποτελείται μόνο από τον Pierce και τον Graham. Σε κάποια σημεία μπορεί να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό τους, αλλά συνήθως ακούγεται ανέμπνευστο και ηχητικά βαλτωμένο. Τελικά δεν  ξέρουμε αν έχουμε να κάνουμε με τα σημάδια κόπωσης που εμφανίζει (σχεδόν) ολόκληρη η hip σκηνή της Νέας Υόρκης, το σίγουρο είναι ότι το μέλλον των Drums δεν προβλέπεται λαμπρό. Μία διάλυση σε τέτοιες περιπτώσεις φαντάζει ως η ιδανική λύση.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon