Alvvays - Alvvays

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Βλέποντας το εξώφυλλο του δίσκου των Alvvays, δεν γίνεται να μη σταθούμε στον παράδοξο τρόπο γραφής του ονόματος τους. Μία συνιθισμένη λέξη του αγγλικού λεξιλογίου, always (πάντα), γραμμένη με δύο v αντί για το w. Το πενταμελές συγκρότημα από τον Καναδά βρήκε έναν πανέξυπνο τρόπο για να τραβήξει τη προσοχή του κοινού πάνω του και αυτός δεν ήταν άλλος από την υιοθέτηση ως ονόματος μίας πασίγνωστης λέξης γραμμένη όμως με διαφορετικό τρόπο. Στη μουσική βέβαια δεν αρκεί να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου, χρειάζεται να έχεις και τα τραγούδια για να τα κρατήσεις. Και οι Alvvays αποδεικνύονται δυνατοί και σε αυτόν το τομέα. Βλόποντας πάλι το εξώφυλλο αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με μία μπάντα που κινείται στο ύφος της κιθαριστικής pop, και τελικά δεν διαψεύδεσαι από το περιεχόμενο. Οι Alvvays είναι μία από τις πολλές μπάντες που αγαπούν τη twee pop, θεωρούν τον Brian Wilson τεράστια ιδιοφυία, τους Belle & Sebastian το μεγαλύτερο συγκρότημα της τελευταίας εικοσαετίας και τη κασέτα C86 τη σπουδαιότερη συλλογή που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Ο Morrissey και ο Edwyn Collins είναι οι δικοί τους άγιοι και η Tracyanne Campell των Camera Obscura το απόλυτο πρότυπο που η ταγουδίστρια τους θα ήθελε να μοιάσει. Από αυτά εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πως ακούγονται οι Alvvays. Η ρομαντική pop με εύθραυστες μελωδίες και τα κοριτσίστικα φωνητικά να διηγούνται τις ερωτικές τους ιστορίες, αποτελούν το πολύχρωμο κόσμο των Alvvays. Όλα αυτά τα έχουμε ξανακούσει πολλές φορές και σίγουρα οι Alvvays δεν διεκδικούν κανένα βραβείο πρωτοτυπίας. Όμως όπως και για πολλά άλλα συγκροτήματα του είδους, έτσι και οι Alvvays ασκούν μία ακαταμάχητη γοητεία που μας κάνει να παραβλέπουμε ότι τα κομμάτια τους θυμίζουν συνεχώς κάτι άλλο. Αυτό που προφανώς χάνουν σε πρωτοτυπία το κερδίζουν σε απολαυστικότητα. Κομμάτια σαν το ''Adult Diversion'' και ''Part Police'' θα βρουν το δρόμο τους στα dj set κάθε pure pop πάρτυ. Η Zooey Deschanel θα αναζητά το credit συμμετοχής της στο δίσκο για το ''One Who Loves You'', κάτι που φυσικά δεν θα βρει ποτέ, ενώ η Tracyanne Campell θα νιώθει ότι το συγκρότημα της είναι οι αντίστοιχοι Velvet Underground της twee pop, επηρεάζοντας τους πάντες. Ο ρομαντισμός και η αθωότητα βρίσκουν το δρόμο τους στα ''Archie'', ''Marry Me'' και ''Dives'', ενώ οι αρχετυπικές indie κιθάρες εκφράζονται μέσα από το ''Next Of Kin''.

Όπως και τα περισσότερα albums του είδους ακούγεται εύκολα ολόκληρο. Προφανώς το Alvvays δεν θα είναιι από τους δίσκους με τα καλύτερα της χρονιάς, αλλά θα διεκδικήσει μία θέση με το πιο ευχάριστα και απολαυστικά ακούσματα της χρονιάς. Δεν ξέρουμε αν θα ακούσουμε άλλα νέα από τους νεαρούς Καναδούς στο μέλλον, αν και πολύ θα θέλαμε, αλλά με τον πρώτο τους δίσκο κατάφεραν ήδη να πάρουν θέση στη καρδιά μας. Τελικά ο παγωμένος Καναδάς μπορεί να βγάλει και πολύ ζεστή μουσική.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon