Μεγάλες κακίες #2: Εκείνο το καλοκαίρι…

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

By psy-pop

Επισήμως είναι τέλος καλοκαιριού - ανεπίσημα ο εγκέφαλος σου προσπαθεί μάταια να συνειδητοποιήσει πότε ξεκίνησε. Ξάπλα στην αιώρα στο  0,5μ.  μπαλκόνι  σου  ρουφάς γενναίες γουλιές από την μπύρα ή το φραπέ σου και στοχάζεσαι όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι. Αποτέλεσμα;  φρίττεις αλλά δεν πλήττεις:

Κεφάλαιο «Τα θερινά τα σινεμά» : Γούσταρες το Κνιτακι της γειτονιάς και εναγωνίως έψαχνες τις πλατείες να το βρεις στημένο να σου πουλήσει Οδηγητή? Η ΚΝΕ φρόντισε για σένα με το θερινό σινεμά για ανέργους και νέα ζευγάρια. Οι ταινίες ήταν εύπεπτες και χολιγουντιανές, το κνιτακι στάνταρ εκεί και εσύ σενιαρίστηκες για να ζήσεις το καλοκαίρι του έρωτα σου. Όπως λέει όμως και το άσμα « η ζωή τραβάει την ανηφόρα» : το γκομενάκι σε έβλεπε ως την επόμενη στρατολόγηση, ο μέσος όρος του κοινού έπαιζε στα 45+ και οι ταινίες που επέλεξες δεν προβλήθηκαν ποτέ λόγω των καπιταλιστικών σχέσεων των εταιριών διανομής. Ωστόσο υπήρξαν και κάποια οφέλη: έμαθες ότι τα ξυραφάκια bic  είναι άχρηστα αν θες να ζευγαρώσεις και  ότι οι σχέσεις είναι καπιταλιστικές και μόνο. Για τον υπόλοιπο Ιούλιο εκτίμησες τον Νταλάρα και άκουγες δυνατά «Σαν παλιό σινεμά».

Κεφάλαιο «πήγα σε ένα φεστιβάλ» : Με την πίκρα της προηγούμενης εμπειρίας ακόμα στο στόμα αποφασίζεις να πας 3μερο σε νησάκι με το παρεάκι για να ξεδώσεις σε rock festival και ότι προκύψει… Το σκηνικό γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια: καλό κάμπινγκ , free entrance, φτηνή μπύρα, καλή οργάνωση, καλή μουσική και πολλά indie ( λέμε τώρα) γκομενάκια. Παρόλα αυτά η φαντασία και η πραγματικότητα είναι έννοιες αντίθετες: Στο κάμπινγκ  κινδύνεψες να πας από κρυοπαγήματα  και οι πετσέτες του μπάνιου σου έδωσαν μια εικόνα τι αντιμετωπίζουν οι άστεγοι το χειμώνα. Η μπύρα έρρεε άφθονη για τους έχοντες( καθότι 3 Ε) και όταν τελείωναν οι δικές σας ( ξέρεις αυτές που είχες στο σακίδιο αγορασμένες από το mini market του κάμπινγκ) η τιμωρία σου ήταν να περιμένεις στην ατελείωτη ουρά για να δώσεις το 3ευρω. ( Το αμπε- μπα- μπλομ μετά την 3η μπύρα δε λειτούργησε οπότε πήγαινε ο καθένας για τη δική του). Ωστόσο να θυμάσαι ότι η γκρίνια είναι κακό πράγμα γιατί πάλι αποκόμισες πολύτιμες γνώσεις:

  1. Αν είσαι αγόρι υπήρξε εκείνη η στιγμή που νόμιζες πως θα σου έρθει περίοδος όταν ο αγαπημένος έντεχνος καλλιτέχνης των απανταχού κοπελούδων ανέβηκε στη σκηνή.

  2. Ανακάλυψες ότι το έντεχνο είναι η μουσική κοκακόλα και πάει με όλα( Παρεμπιπτόντως λες γι αυτό να ήπια πολύ κοκακόλα στο φεστιβάλ?)

  3. Είναι ψαγμένο και hipster  να ακούς έντεχνο, άρα προσαρμόσου γρήγορα γιατί ήδη έχασες την ευκαιρία να ζευγαρώσεις 3ο σκίντο ( είδος πουρναριού) αριστερά.

  4. Η τσούλα κουρούτικη είναι είδος γίδας και η φωτό του σογιού της αποτελεί έργο τέχνης.

Κεφάλαιο «Λούτσα πρότζεκτ» : Εντάξει, πλέον η απογοήτευση είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται στο πρόσωπο σου αλλά εσύ, πολύ σωστά, έδωσες στον εαυτό σου δεύτερη ευκαιρία και έφυγες για νησί  ιν να συνεχίσεις τις διακοπές σου( Σε δωμάτιο αυτή τη φορά). Τα Κύθηρα , η Σύρος και τα Κουφονήσια φορέθηκαν πολύ φέτος από τους απανταχού ψαγμένους, πράγμα που σημαίνει ότι η Λούτσα φάνταζε παράδεισος κάθε φόρα που άπλωνες τα πόδια σου στην παραλία και ακουμπούσες το στήθος της μπροστινής. Η προσπάθεια για ψαγμένες και έρημες παραλίες σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται να στέφθηκε και με γκρεμοτσακίσματα. Περιττό να αναφέρω ότι το καλοκαίρι του έρωτα σου δεν ήρθε ποτέ έτσι; ( Εδώ γκρινιάζεις ελεύθερα…).

 Κουράγιο…το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμα και σου έμεινε και η αιώρα.

Κλείσε τα μάτια και άσε την γιαγιά στο απέναντι μπαλκόνι να σταυροκοπιέται .Εκείνο το καλοκαίρι μπορεί να μην ήρθε ακόμα αλλά ίσως η μουσική το φέρει τελικά, έστω και νοερά!!! Να θυμάσαι τα καλύτερα μπάνια είναι το Σεπτέμβρη….

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon