Bonne Idee #10: Φως! Περισσότερο Φως!

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Φως!Περισσότερο Φως!

Με αυτή τη φράση άφησε αυτό τον μάταιο κόσμο, ο γνωστός συγγραφέας και καλλιτέχνης ο Β. Γκαίτε. Ίσως να μην μάθουμε ποτέ στα αλήθεια αν είχε κάποια φιλοσοφική χροιά αυτή η φράση του ή απλώς ένιωθε πως όλα άρχιζαν να σκοτεινιάζουν γύρω του την ύστατη στιγμή, πάντως έμεινε στην ιστορία για πάντα το συγγραφικό του έργο και η καλιτεχνική του φύση.

Κάπως έτσι πάντως φώναξα όταν μια από αυτές τις μέρες κόπηκε το φως στο σπίτι μου. Ισοπεδώνω την κουβέντα τώρα το ξέρω! Στα 10 λεπτά που μου χρειάστηκαν για να βρω, μετα βίας, έναν αναπτήρα να ξεστραβωθώ (γιατί για κερί ούτε λόγος….έλλειψη ρομαντικότητας…), σκόνταψα στη γωνία του καναπέ, μπουρδουκλώθηκα στον ανήσυχο σκύλο μου και στο τέλος έφτασα στον πίνακα του ηλεκτρικού ρεύματος.Ποιο απ’όλα τα λαμπάκια και τους διακόπτες να ανεβοκατεβάσω;

Το φως ήρθε και μαζί με την άφιξη του συνειδητοποίησα πόσο άσχημος είναι αυτός ο πίνακας του   ηλεκτρικού. Φρικτός! Λαμπάκια ,κόκκινα και πράσινα,κακάσχημοι γκρι διακόπτες και τα τοιάυτα.Μα πως μου ξεφύγε αυτό το πράγμα; Ας το καλύψωμεν και αμα βρω ξανά τον σωστό διακόπτη να μου τρυπήσετε την μύτη!

Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνική της χαρτοπετσέτας στο βαθμό που δεν είναι κιτς (γιατί συνήθως είναι!). Πρόκειται για μια σχετικά εύκολη τεχνική ,όπου γλιτώνεις το ζωγράφισμα σε ένα αντικείμενο ή επιφάνεια κολλώντας ότι θες εσύ.

Τα υλικά είναι :

  • Κόλλα (ατλακόλ),την βρίσκετε σε καταστήματα με χρώματα για τοίχους σε τιμή κάτω των 2, ευρώ και σε αρκετή ποσότητα.

  • Χαρτοπετσέτες με σχέδιο  της αρεσκείας μας.Τις βρίσκουμε είτε σε πακετάκι ή μεμονωμένα σε μαγαζάκια με καλλιτεχνικά είδη.

  • Πινέλα

  • Ακρυλικά χρώματα (προαιρετικά)

Ξεκινάμε με την χαρτοπετσέτα μας, την οποία την ξεδιπλώνουμε από όλα τα φύλλα της. Πρέπει δηλαδή αν είναι τρίφυλλη να της βγάλουμε τα δύο και να μείνει μόνο το πρώτο φύλλο της όπου βρίσκεται και το σχέδιο. Θέλει λίγο νυχάκι αυτή η δουλειά!Για να μην μας σκιστεί.Αφού ξεμπερδέψουμε με το ξεφύλλισμα, κάνουμε τις μετρήσεις στο πίνακα και στην χαρτοπέτσετα αντίστοιχα για κολλήσει σωστά.Παίρνουμε την κόλλα και την αναμειγνύουμε με νερό.ΠΡΟΣΟΧΗ! Η επιφάνεια του πίνακα δεν είναι μεγάλη οπότε δεν θα σας χρειαστεί μεγάλη ποσότητα κόλλας (δοσολογία 1 μέρος κόλλα/ 2 μέρη νερό). Ανακατεύετε καλά τα υλικά μεταξύ τους, παίρνετε πινέλο και αρχίζετε να κολλάτε. Πρώτα κόλλα και μετά από πάνω την χαρτοπετσέτα. Με ένα σφουγγάρι που πλένουμε τα πιάτα καλά βρεγμένο και στραγγισμένο, ζουλάμε απαλά από πάνω αμέσως μετά το κόλλημα, ώστε να στρώσει καλά η χαρτοπετσέτα και να μην κάνει κενά αέρος. Αφού στεγνώσει καλά περνάμε ξανά με το μείγμα της κόλλας  για να γίνει πιο ανθεκτικό.

Η δεύτερη ιδέα, είναι να βάψετε το γύρω γύρω του πίνακα, ώστε να φαίνεται σαν κάδρο!

  1. Διαλέγουμε ένα χρώμα να ταιριάζει με το σχέδιο της χαρτοπετσέτας.

  2. Αν είναι σκούρο το χρώμα της χαρτοπετσέτας ,βάφουμε το κάδρο σε ανοιχτούς τόνους και το αντίστροφο.

  3. Για να μη μας ξεφύγει μπογιά στον τοίχο γύρω από τον πίνακα,τοποθετούμε χαρτοταινίες.

Ανανεώση του χώρου μας στο πι και φι!

Καλή επιτυχία!!

Μυρτώ Σιλιντζίρη ([email protected])

     

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon