Metronomy - Love Letters [Because Music, 2014]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι Metronomy ξεκίνησαν ως σχήμα το 1999 στο Λονδίνο ως ένα παράλληλο προτζεκτ του Joseph Mount, που η κεντρική του ιδέα ήταν το ανακάτεμα ροκ και ηλεκτρονικών στοιχείων. Άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι επιρροές τους από εμβληματικούς μουσικούς του παρελθόντος που έκαναν κάτι αντίστοιχο όπως ο David Bowie και οι Devo. Παρ’ όλα αυτά ο πρώτος δίσκος ήρθε το 2006 ενώ η ευρύτερη αναγνώριση και η εμπορική επιτυχία με το προ τριετίας The English Riviera.

Φέτος επέστρεψαν με το τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ και σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητοι. Ο ήχος και οι ισορροπίες ανάμεσα από διαφορετικά πράγματα είναι πλέον δουλεμένα πολύ καλά, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι αρκετά άμεσο και αυθεντικό. Στο Love Letters θα βρεί κανείς από τις πρώτες ακροάσεις μια μίξη πραγμάτων που φαντάζει ευθύς εξαρχής αρμονική και φυσιολογική. Εδώ η synth pop εξακολουθεί να είναι το βασικό συστατικό πάνω στο οποίο στήνονται τα κομμάτια αλλά δεν υπερκαλύπτει τις νότες ψυχεδέλειας και την soul λογική που συναντάται σε αρκετά κομμάτια.

Πρώτη επαφή το The Upsetter με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο υφολογικά και στιχουργικά ενώ στα ίδια μονοπάτια κινείται και το  I'm Aquarius που εμφανίζει και τα πρώτα σημάδια ψυχεδέλειας. Φτάνοντας στο τέταρτο και ομώνυμο κομμάτι συναντάς μια έντονη σχέση της μπάντας με την soul της θρυλικής Motown των τελών της δεκαετίας του ’60, που άνετα φαντάζεσαι να ανήκει σε μια μπάντα της εποχής που ηχογραφεί ακόμα. Τα Month of Sundays και Call Me φλερτάρουν με έναν πιο ποπ χαρακτήρα και θα μπορούσαν να προέρχονται από την πλούσια indie σκηνή της Νέας Υόρκης. Στο Boy Racers θα αναγνωρίσεις ένα κομμάτι φτιαγμένο με την λογική το ρυθμό και τα πλήκτρα των Kraftwerk ενώ λίγο πριν το τέλος θα ταξιδέψεις με το The Most Immaculate Haircut ένα κομμάτι που μυρίζει καλοκαίρι και στοχεύει στο νοσταλικό συναισθηματικό κόσμο του ακροατή. Μετά από όλα αυτά καταλαβαίνεις ότι έχει να κάνεις με ένα πλουραλιστικό άλμπουμ, γραμμένο όμως με απλότητα και ζεστασιά.

Το Love Letters είναι ένα μοντέρνο ποπ κομψοτέχνημα, φτιαγμένο για να αγγίξει διαφορετικούς τύπους ακροατών με τις άρτιες ισορροπίες του, αλλά και έτοιμο να σε κάνει να δεθείς μαζί του. Οι Metronomy εξαργυρώνουν την επιτυχία τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και δείχνουν πως πρέπει να ωριμάζει ένα σύχρονο ποπ γκρουπ.

Το ακούμε ολόκληρο μέσω spotify:

Μίμης Πλέσσας - Στήλη "Ακούω" Τέταρτο #121

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon