Maydayz 2014: Απολογισμός και απόηχος της πλατφόρμας πολιτισμού

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της πλατφόρμας πολιτισμού maydayz 2014, που διοργανώνει η ομάδα πολιτισμού και επικοινωνίας AREA 51, φτάνει και η ώρα για τον απολογισμό της.

Η δεύτερη χρονιά της νεανικής και πειραματικής πλατφόρμας πολιτισμού της πόλης μας, ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες του Απρίλη και ολοκληρώθηκε στις πρώτες μέρες του Ιουνίου.

Φέτος εστιάσαμε ιδιαίτερα στον κινηματογράφο, επιλέγοντας να παρουσιάσουμε παραμελημένες μορφές και εκφράσεις του.

Το maydayz περιελάμβανε 20 ημέρες εκδηλώσεων, με 2 κινηματογραφικά αφιερώματα, αφιέρωμα στο Θέατρο Σκιών, 3 παρουσιάσεις βιβλίων, 2 θεατρικές παραστάσεις, μια παράσταση σύγχρονου χορού και 2 συναυλίες.

Περιελάμβανε συνεργασίες με πολλούς φορείς, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, καλλιτεχνικές ομάδες και δημιουργούς, με εκδοτικούς οίκους και άλλους φορείς πολιτισμού.

«Προσανατολίσαμε αρκετές από τις εκδηλώσεις μας στο πολιτικό και εκλογικό κλίμα των ημερών, αλλά και αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε τον αρχικό μας προγραμματισμό, ακριβώς λόγω των εκλογών.

Η δεύτερη χρονιά της πλατφόρμας πολιτισμού της πόλης μας, επιβεβαίωσε την ανάγκη για την δημιουργία της, αλλά και μεγαλώνει την ευθύνη για την συνέχεια»  τόνισε ο συντονιστής της AREA 51 Δημήτρης Τουλιάτος

«Και αυτή την χρονιά οι εκδηλώσεις μας αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες φίλους, που συμμερίζονται την επιμονή μας για ουσιαστικές δράσεις και εκδηλώσεις πολιτισμού, πέρα και έξω από την κερδοσκοπία και τους επίπλαστους πολιτιστικούς εγωισμούς.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Θέατρο Λιθογραφείον και τον Φάνη Δίπλα για την υποστήριξη, την συνεργασία και την καλλιτεχνική του ευαισθησία. Την ευγνωμοσύνη μας  στην Αθηνά Σουγλέρη, τον Νίκο Καβαδία, τον Κώστα Μακρή, τον Παύλο Σούλη, την Ζέφη Κόλια, τον Κώστα Λειβαδά, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Άννα Γαλανού, την Χριστίνα Παναγιωτοπούλου, τον Δημήτρη Νάκο, την Αμέρισσα Μπάστα και τον Δημήτρη Σωτάκη.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το βιβλιοπωλείο Η Γωνιά του Βιβλίου και στην Ασπασία Παπαχρήστου, που επιμένουν να στηρίζουν το βιβλίο και την φιλαναγνωσία στην πόλη μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο των ΜΜΕ της περιοχής μας, αλλά και όλης της χώρας που προβάλουν και στηρίζουν αποφασιστικα και ουσιαστικά τις εκδηλώσεις του maydayz και της AREA 51» συμπλήρωσε ο Δημήτρης Τουλιάτος

Οι εκδηλώσεις του maydayz 2014 ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα του 33ου Επετειακού Φεστιβάλ Πάτρας, του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και είχαν την αποφασιστική στήριξη του Ανδρέα Ανδριόπουλου.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσο Μπαλωμένο, την Μαγδαληνή Όρρου και τον Βαγγέλη Παπά για την υποστήριξη, αλλά και τον Μιχάλη Παπαγεωργίου για την διαρκή  συμπαράσταση.

Ραντεβού την Πρωτομαγιά του ’15!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon