Do something….

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Poulia Voukelatou

Στο βάθος

 Μια στιγμή

 μέσα σε μια στιγμή

 όπου όλες οι ροές σταματούν

 τίποτα δεν εισέρχεται

 τίποτα δε δραπετεύει

 μια στιγμή που βιώνεται απαράλλαχτη

 με μάτια ανοιχτά ή κλειστά.

*Από το βιβλίο ‘’Μελάνι στην άσφαλτο’’ του Χρήστου Τόλη. Εκδόσεις Knowhat.

Προσπαθώντας να ανακαλύψουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος κάναμε ένα φωτογραφικό περίπατο με τον Χρήστο Τόλη στην Πειραϊκή Πατραϊκή. Εκτός όμως από τα φαντάσματα του παρελθόντος ανακαλύψαμε και τα φαντάσματα του παρόντος. Συναντήσαμε πολλά κτήρια εγκαταλειμμένα, φορτηγά, μηχανήματα αλλά και εγκαταλελειμμένους ανθρώπους. Και ενώ περιπλανηθήκαμε και βρεθήκαμε πολλές φορές απέναντι στο slogan ‘’Το καλύτερο παρόν του παιδιού σου η παρουσία σου ΠΡΟΣΕΧΕ στην εργασία σου’’ καταλήξαμε να μιλάμε με τους μετανάστες που προσπαθούν όπως όπως να επιβιώσουν. Τους ευχαριστήσαμε που μας δέχτηκαν στα ‘’σπίτια’’ τους, τους αποχαιρετήσαμε και φεύγοντας ακούσαμε μια φωνή να μας λέει‘’Don’t  just come to visit us, do something for this situation.’’ Δεν είμαι σίγουρη αν το είπε κάποιος άνθρωπος ή τα κτήρια.

Φωτογραφίες: Χρήστος Τόλης - www.suburban.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon