The Horrors - Luminous [XL Recordings, 2014]

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Οι The Horrors μας έρχονται από την νοτιοδυτική Αγγλία και αποτελούν ένα από τα λίγα πραγματικά αξιόλογα γκρουπ που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια το νησί. Η πρώτη μας επαφή ήταν με το δυναμιτισμένο ντεμπούτο άλμπουμ Strange House, ένας garage δίσκος με αρκετά new wave και goth στοιχεία, αρκετά μαύρος και σκοτεινός για τα γούστα του indie rock κοινού. Το οποίο όμως κοινό έστρεψε την προσοχή του και αποθέωσε τους Horrors το 2009, όταν το εξαιρετικό Primary Colours ξαναζέστανε το ενδιαφέρον για το κύμα αναβίωσης του post punk που σε εκείνη την φάση φάνταζε πεπερασμένο. Πλέον οι Horrors εμφάνιζαν σημάδια εξέλιξης και σταδιακής αναβάθμισης του ήχου τους, αφού από το νεανικό garage περάσανε σε μια σύγχρονη μεστή εκδοχή των Joy Division.

Αυτό όμως που μας εξέπληξε ήταν το επόμενο βήμα. Δυο χρόνια μετά, στο Skying, μας παρουσιάστηκε μια μπάντα που ωριμάζει εξαιρετικά και δίσκο με τον δίσκο ακούγεται όλο και καλύτερη. Εκεί πλέον μεγάλο ρόλο είχαν τα πλήκτρα, η ατμοσφαιρικότητα και το βάθος των κομματιών αλλά και o mid-tempo ρυθμός, αφού τα αφηνιασμένα γκάζια αποτελούσαν πλέον παρελθόν. Οι Horrors πλέον είχαν μεταλαχθεί στους Simple Minds του σήμερα και είχαν κερδίσει μια καθόλικη αναγνώριση.

Ο τέταρτος φετινός τους δίσκος υπό τον τίτλο Luminous δεν φέρει πλέον συνταρακτικά σημάδια εξέλιξης. Οι Horrors και η μουσική τους είναι πλέον φωταγωγημένη όπως πρέπει, αφού έφτασαν στο σημείο και τον ήχο που δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια. Το Chasing Shadows ανοίγει τον δίσκο και σε μυεί στον κόσμο τους με την ταξιδιάρικη χροιά του πρώτου μισού του κομματιού. Στην συνέχεια η ένταση ανεβαίνει ως εκεί που πρέπει και ετοιμάζεσαι να περιπλανηθείς σε όλες τις πτυχές αυτού του ατμοσφαρικού ροκ δίσκου. First Day Of Spring και So Now You Know συνεχίζουν με την ίδια συνταγή και κάπου εκεί ο δίσκος σε έχει ήδη κερδίσει. Όχι δεν πρόκειται για ένα άλμπουμ που θα σε συνταράξει, δεν το έχουν ανάγκη και σαν μπάντα πλέον. Πειραματίστηκαν, δοκίμασαν πράγματα και ξέρουν πλέον πως να φτιάξουν ένα πολύ καλό δίσκο σε όλα τα επίπεδα. Συνθέσεων, στιχουργικά και σε επίπεδο παραγωγής. Ίσως σε σχέση με τον προήγουμενο να επανέφεραν και κάποια σκοτεινά στοιχεία, θέλοντας έτσι να χρησιμοποιήσουν όλα τα καλά στοιχεία του παρελθόντος τους. Το Luminous είναι δίσκος που δεν υστερεί σε τίποτα, με πολύ γεμάτες συνθέσεις, φωτισμένα σκοτεινό και δυναμικά ατμοσφαιρικό. Ένας νεο-post punk δίσκος που ζηλεύουν αρκετά από τα νεότερα συγκροτήματα, αλλά θα ήθελαν να γράψουν και οι Simple Minds.

Τον ακούμε ολόκληρο μέσω spotify:

Μίμης Πλέσσας - Στήλη "Ακούω" Τέταρτο #116

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon