"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο" στο θέατρο act (31/3 & 1,2/4)

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act φιλοξενεί την παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο" από τον μετρ του είδους Κώστα Γάκη («Η Κατσαρίδα», «Χωρίς Μουσική», «Διχοτομημένος Υποκόμης», βραβείο Χορν 2006), με την εκπληκτική Αθηνά Μουστάκα και τον υποψήφιο για το βραβείο Χορν 2014 Κωνσταντίνο Μπιμπή την Δευτέρα 31/3, την Τρίτη 1/4, και την Τετάρτη 2/4 στις 21.15.

Ο Κώστας Γάκης σε συνεργασία με την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, σκηνοθετούν και διασκευάζουν το κλασσικό έργο πάνω στην βασική ιδέα ότι οι δύο πρωταγωνιστές του έργου επιστρέφουν ως φαντάσματα στην εποχή μας. 

Ο χρόνος παγώνει για μια στιγμή και τα δύο μοναχικά φαντάσματα έρχονται σαν μια έκρηξη, σαν δυο εφήμερα πεφταστέρια που σε λίγο θα σβήσουν, για να ξαναζωντανέψουν μέσα απ το δικό τους πια πρίσμα την ιστορία τους, την πιο ξακουστή ιστορία έρωτα και θανάτου στον κόσμο. 

Ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και ντύνονται με τους ρόλους όλου του έργου προκειμένου να μας μεταφέρουν τα πάθη και τα παθήματα των δυο ερωτευμένων εφήβων. Υποδύονται μπροστά στα μάτια του κοινού τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία τους σκιαγραφώντας ταυτόχρονα τις σχέσεις που είχαν μαζί τους και εκφράζουν τις ενδόμυχές τους σκέψεις για αυτούς.

Η παράσταση είναι σαν μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής για δύο ηθοποιούς που αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων, δημιουργώντας ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη με βασικό κριτήριο να δοθεί στο ακέραιο η ουσία και η εσώτερη συγκίνηση του έργου που μιλάει για τον πιο βαθύ, τον πιο αθώο, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.
 

Το έργο "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του William Sheakspeare, γραμμένο το 1595, περιγράφει έναν από τους μεγαλύτερους και τους πιο τραγικούς έρωτες όλων των εποχών. 

Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία – διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Ερμηνεύουν: Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Live Μουσική: Κώστας Γάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Έλλη Λιδωρικιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Θεοδώρα Βεστάρχη
Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφία αφίσας: Χρήστος Χατζηχρήστου
Μουσική Σύνθεση: Κώστας Γάκης – Κώστας Λώλος – Άκης Φιλιός

Δείτε το video της παράστασης:

Κριτικές
"Τέτοια διάθεση για ζωή εντός σκηνής είχαμε χρόνια να δούμε στο θέατρό μας. Στο παιχνίδισμα και την ανεμελιά της η παράσταση του Κώστα Γάκη παραμένει πιο κοντινή στην ουσία του αυθεντικού «Ρωμαίου» από άλλες, πιστότερες μεταφορές."

Του Γρηγόρη Ιωαννίδη, «Σέξπιρ τσέπης, ξέχειλος από πάθος», στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο | στο θέατρο act
Δευτέρα 31/3, Τρίτη 1/4, Τετάρτη 2/4 στις 21.15
Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)
Τιμές εισιτηρίων: 12 € και 10 € (μειωμένο).
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

www.act-theater.gr                                   

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon