Act acoustic sessions: Moa Bones την Κυριακή 23/3

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το θέατρο act παρουσιάζει ένα μοναδικό ηλεκτρακουστικό live την Κυριακή 23 Μαρτίου στις 21.30 με τραγούδια και μελωδίες εμπνευσμένες από την Αμερικάνικη φολκ-κάντρι, τη μπλουζ και τη σόουλ.

Λίγα λόγια για τους Moa Bones

Οι Moa Bones είναι το προσωπικό μουσικό project του Δημήτρη Αρώνη, το οποίο δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009 στην Αθήνα. Τα πρώτα βήματα είχαν γίνει το 2006, όταν ξεκίνησαν να ηχογραφούν με το όνομα Palindrom τα πρώτα τους τραγούδια, με τη λιτή τους ενορχήστρωση να θυμίζει κάτι από την ψυχεδελική folk-pop τραγουδοποιία των 60s.

To συγκρότημα εκείνη την εποχή αποτελείτο από τους Δημήτρη Αρώνη (φωνή, κλασική κιθάρα) και Ευαγγελία Ξυνοπούλου (φωνή, πιάνο).Από αυτή την περίοδο των σκόρπιων ηχογραφήσεων, προέκυψε ένα mini EP τριών κομματιών με τίτλο “By my side”, το οποίο μοίρασαν στο κοινό το Μάιο του 2007 στο ΑΝ club, όπου συμμετέχουν ως opening act στη συναυλία του Gruff Rhys (Super Furry Animals).

Άλλες ξεχωριστές εμφανίσεις εκείνης της περιόδου ήταν στο 1ο Burnt Festival 2006 (Μικρό Μουσικό Θέατρο), στο Θέατρο Pοές το 2007 και στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2008 (Kinky Kong). Μέχρι το 2008, το γκρουπ κάνει live εμφανίσεις με διάφορους guest μουσικούς στη σύνθεσή του, αλλά σύντομα καταλήγει στο αρχικό ντουέτο.

Το φθινόπωρο του 2009, έχοντας πια αλλάξει όνομα, οι Moa Bones ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του παρθενικού τους άλμπουμ με παραγωγό τον Κυριάκο Μουστάκα. O ήχος κινείται στην αισθητική των πρώιμων demos, όπου κυριαρχούν η κλασική κιθάρα, το πιάνο και τα φωνητικά, ενώ προστίθενται και λίγα κρουστά, kalimba και όργανα. Οι ηχογραφήσεις και οι μίξεις ολοκληρώνονται 5 μήνες αργότερα στο Inhousemusic Studio από τον Κυριάκο και το Δημήτρη. Ο δίσκος περιέχει συνολικά 10 τραγούδια κα δανείζεται τον τίτλο του από το ομώνυμο τραγούδι “Aquarelles”, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ρομαντική-δραματική ταινία από την Δανία, με τίτλο “Reconstruction”.

 

Act acoustic sessions | MOA BONES
Κυριακή 23/3 στις 21.30

Τιμές εισιτηρίων:  8 ευρώ και 5 ευρώ (μειωμένο)
Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)
Πληροφορίες-κρατήσεις:  6936122263, 2610272037

www.act-theater.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon