Act acoustic sessions: Κώστας Λειβαδάς & Ζωή Παπαδοπούλου (21/3)

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Κώστας Λειβαδάς
«Γραμμένο με κόκκινο»
(συμμετέχει η Ζωή Παπαδοπούλου)


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης ο Κώστας Λειβαδάς παρουσιάζει ένα ακουστικό πρόγραμμα για πιάνο και δύο φωνές, με επίκεντρο τον δίσκο «Γραμμένο με κόκκινο» που περιλαμβάνει μελοποιήσεις ποιημάτων αλλά και όλη την μουσική του πορεία και τα τραγούδια του που αγαπήσαμε. Μαζί του η Ζωή Παπαδοπούλου δίνει τη δική της νότα, ταξιδεύοντάς μας μέσα από τραγούδια του Κώστα και άλλα αγαπημένα ελληνικά τραγούδια.

Κώστας Λειβαδάς 
Ο Κώστας Λειβαδάς αποτελεί μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα που ευθύνεται για μερικά από τα πιο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Ο ίδιος επιμένει να συστήνεται ως τραγουδοποιός ενώ η μουσική του περιπλάνηση ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια ανάμεσα σε ηλεκτρικούς ήχους και νεανικούς μουσικούς πειραματισμούς. Το αναγνωρίσιμο προσωπικό του στυλ στηρίζεται στην προσωπική ανάγκη και ευχή για ένα δόκιμο ελληνικό τραγούδι που γεννιέται από την ευτυχή συνάντηση Δύσης και Ανατολής. Οι δε παραστάσεις του είτε με ακουστικό είτε με φουλ ηλεκτρικό σχήμα καταφέρνουν να συνδυάζουν πάντα το λυρισμό με την αμεσότητα με το κοινό. Επιστρέφει στη δισκογραφία με μια ιδιαίτερη ανθολογία ποίησης: Του Λόγου το Αληθές μέρος 1ον: Γραμμένο με κόκκινο + 2 τραγούδια με την ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων για τον Θανάση Τσιπινάκη.
Ο υπότιτλος ενδεικτικός: Με φόντο την αιμορραγούσα πληγή στην καρδιά της πατρίδας. Από τον Ευριπίδη ως την Μαρία Κούρση και από τον Καρυωτάκη ως τον Ανέστη Ευαγγέλου ένας φόρος τιμής στους ΄Ελληνες Ποιητές και τα ρεύματά τους που το σώμα και το αίμα από τα λόγια τους τροφοδότησε, εμπλούτισε και εν τέλει καθόρισε τις στροφές και την ομορφιά του μεγάλου Πατέρα ποταμού της Ελληνικής Ποίησης.

Ζωή Παπαδοπούλου
Η Ζωή Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Με μουσική κατ’ οίκον διανομή, μετά φίλων, συγγενών και τρελού ακορντεόν. Το 2002 η Ζωή Παπαδοπούλου έρχεται στην Αθήνα. Κι από κι έπειτα όλα εξελίσσονται σαν σε ταινία. Οι συνεργασίες της με τον Δημήτρη Μητροπάνο, την Χάρις Αλεξίου, τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον Πασχάλη Τερζή, τον Κώστα Μακεδόνα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τον Αντώνη Ρέμο… 3 χρόνια μετά, ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ, ο τίτλος του πρώτου δίσκου της Ζωής Παπαδοπούλου, σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου, γίνεται ευρύτερα γνωστός με τις φωνές και των δυο τους να τραγουδάνε «Αχ και να σε είχα εδώ».
Το 2008 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος της, με τίτλο ΤΑΤΟΥΑΖ και η χαρακτηριστική φωνή της Ζωής ταξιδεύει στα ερτζιανά, ερμηνεύοντας τους στίχους της Χάρις Αλεξίου στο ομώνυμο τραγούδι. Ο δίσκος κυκλοφορεί από το προσωπικό της label “1 Way Music”, σε παραγωγή της ίδιας και του Τάκη Βασιλείου, ενώ παράλληλα η Ζωή πυκνώνει τις εμφανίσεις της σε φεστιβάλ και μουσικές σκηνές, γράφοντας τα δικά της χιλιόμετρα στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Κριτικές για τον Κ. Λειβαδά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ (ΒΗΜΑ FM):
Κώστας Λειβαδάς: Ένας σύγχρονος ποιητής που κατάφερε να συγκεντρώσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού τραγουδιού σε ένα άλμπουμ φόρο τιμής στην ποίηση  της χώρας μας. Χαιρόμαστε πολύ όταν μπορούμε να παρουσιάζουμε τέτοια cd Ελληνικού ηλεκτρικού τραγουδιού από την εκπομπή.

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΡΑΡΑΚΟΣ (ΜΕΛΩΔΙΑ) :
Στο δικό του τραγούδι «Πάω να δω τ’ αστέρια» με τον Διονύση Σαββόπουλο, ο Κώστας Λειβαδάς περιγράφει με αληθινά οικολογικό ενδιαφέρον τη σύγχρονη ζωή. Παράλληλα , μας οδηγεί στα πιο προσωπικά μονοπάτια της ψυχής μας. Μαζί με το λόγο των ποιητών στα άλλα τραγούδια, στο album αυτό η έμπνευση έχει χρώμα ...κόκκινο!

ΓΙΩΤΑ ΣΥΚΚΑ (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ): 
«Το Γραμμένο με Κόκκινο, μουσικά, συνδυάζει την δύναμη του ηλεκτρικού ήχου με το λυρικό και το δραματικό στοιχείο. Οι καλοδουλεμένες ενορχηστρώσεις (του Γιώργου Ζαχαρίου) κούμπωσαν  τα τραγούδια με το δραματικό τοπίο της εποχής.»

«Μία έκδοση που ταίριαξε αρμονικά από τον Ευριπίδη, τον Αλ. Σούτσο, Ν.Λαπαθιώτη ως τη Μαρία Κούρση και τον Καρυωτάκη και τον Θ. Κυριαζή ως τον Αν. Ευαγγέλου. ΄Ενας φόρος τιμής στον Αθόρυβο ΄Ελληνα Γραφιά . Τολμηρό σίγουρα βήμα η έκδοση  ενός τέτοιου άλμπουμ σε μια εποχή τόσο λογιστική.»

ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΤΣΙΟΣ (ΒΙSCOTTO):
«Ωραίος τρόπος να κλείσει μια Κυριακή!  Με τραγούδια φίλους και καθαρές κουβέντες.»

ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΒΕΛΗ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ):
«Όσοι τον γνωρίζουν καλά, ήξεραν πως ένας τέτοιος δίσκος ήταν θέμα χρόνου για τον Κώστα.  Εδώ και μία δεκαετία είχε μπει σ’ αυτήν την ποιητική περιπέτεια.»

ΚΑΛΗ ΒΑΝΔΩΡΟΥ (e-ΟΡΦΕΑΣ):
«Η  ήρεμη δύναμη του Κώστα Λειβαδά γίνεται όλο και πιο στέρεη με την πάροδο των ετών.»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ (MUSICPAPER.GR- Προακρόαση):
Αισθητικά και μουσικά η δουλειά αυτή του Λειβαδά είναι η πιο ώριμη και ίσως η πιο ξεχωριστή.  Το Γραμμένο με Κόκκινο σε μία πρώτη προακρόαση μαρτυράει το ταλέντο και την ικανότητα του συνθέτη και τραγουδοποιού να ομογενοποιεί μεταξύ τους ετερόκλητα πράγματα.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΔΕΜΕΤΗΣ  (NEWS247.GR)
«Είναι σαφής η πρόθεση:  Η ενίσχυση της αγάπης στην ποίηση.  Και τι πιο ροκ από αυτό?»

ΒΕΝΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ  (EReporters )
«Σπάνια καταφέρνει ένας καλλιτέχνης να παντρέψει την πολυπλοκότητα και πολυσημία του ποιητικού λόγου με την απλότητα και την αμεσότητα ενός τραγουδιού.  Ο Κώστας Λειβαδάς είναι από αυτούς που πραγματοποιούν αυτό το δύσκολο έργο.»

Δ. ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ): 
«Βυθίστηκε ξανά στην ποίηση και βρήκε τον εσώτερο εαυτό του.»

ΜΙΡΚΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ   (adARTes107.gr): 
“Έίδες τι κάνουν οι ποιητές; Λες και σου καθαρίζουν το σημείο, για να σου καρφώσουν το μαχαίρι.. Αλλά από αυτήν την πληγή, θα βγει το δικό σου φαρμάκι ...” Τα λόγια του Κώστα Λειβαδά για ..."Του Λόγου το Αληθές", χαράχτηκαν μέσα μου. Ήταν λες και μ' όλα του τα χρόνια στη μουσική, το τραγούδι, τον στίχο, ο αγαπημένος δημιουργός, καθάριζε το σημείο.. Για να καρφώσει το μαχαίρι... Να βγει απ' την πληγή το ίδιο μας, το φαρμάκι.. Δεν ξέρω αν όλο το μαύρο του κόσμου, επαρκεί για να χρωματίσει αυτό το δικό μας φαρμάκι, στην έξοδό του.. Ξέρω όμως πως το καινούριο CD του Κώστα Λειβαδά, είναι πράγματι “Γραμμένο με κόκκινο”... Αιμάτινο, παθιασμένο κόκκινο. Κόκκινο της απώλειας και της αγάπης.. Κόκκινο από την “αιμορραγούσα πληγή στην καρδιά της πατρίδας”...

Παρασκευή 21/3 στις 21.30
Στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)

Τιμές εισιτηρίων: 10€
Φοιτητικό και Προπώληση: 8€
Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

www.act-theater.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon