10 Λόγοι για να Ασχοληθούμε με το Comeback των Afghan Whigs

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Στις 14 Απριλίου οι Afghan Whigs θα πραγματοποιήσουν ένα ανέλπιστο comeback κυκλοφορώντας το Do To The Beast, πρώτο δίσκο από το 1998. Όντας ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα των 90ς, το Presspop παραθέτει 10 λόγους που πρέπει να ασχοληθεί κανείς μαζί τους εν έτει 2014. Πιστέυουμε ότι μαζί τους δεν πρέπει να υπάρχει η συνηθισμένη καχυποψία ως προς τις επανενώσεις σπουδαίων σχημάτων του παρελθόντος και ότι τα χρήματα δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτή.

1. Οι Afghan Whigs είναι το rock συγκρότημα των 90ς που επηρεάστηκε περισσότερο από όλα από τη μαύρη μουσική και ειδικότερα τη soul.

2. Οι Afghan Whigs ήταν το πιο αντί-grunge συγκρότημα της grunge περιόδου. Παρόλο που κατάγονταν από τη βορειοδυτική πλευρά των Η.Π.Α., ηχογραφούσαν στη Sub Pop και στον πρώτο δίσκο τους την παραγωγή την υπέγραφε ο Jack Endino, το συγκρότημα βρίσκονταν πολύ μακριά από το grunge που σημάδεψε τα πρώτα χρόνια των 90ς με τους Nirvana, τους Pearl Jam, τους Soundgarden κτλ.

3. Οι δίσκοι τους είχαν πάντα sex, sex και πάλι sex. O Greg Dulli, τραγουδιστής και στιχουργός των Afghan, προφανώς και πιστεύει ότι το sex είναι ο κινητήριος μοχλός αυτού του κόσμου.

4. Οι Afghan Whigs ήταν η πιο σκοτεινή μπάντα της γενιάς τους. Μπορεί οι Nirvana να είχαν θέματα με τη πρέζα, οι Afghan Whigs ήταν όμως αυτοί που είχαν πραγματικά σκοτεινή θεματολογία. Αρκεί κάποιος να ακούσει ολόκληρο το Gentlemen του 1993 για να καταλάβει.

5. Από το 1998 που έβγαλαν το τελευταίο τους δίσκο, ο Dulli έχει συνεχώς  κυκλοφορίες με τους Twilight Singers. Αρκετοί αξιόλογοι δίσκοι που πιστοποιούν ότι ποτέ δεν έχασε τη φόρμα του.

6. Η σταθερή πορεία των Twilight Singers αποτρέπει την ιδέα ότι οι Afghan Whigs επανήλθαν γιατί απλώς στέρεψαν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.

7. Το κομμάτι Algiers, που ήδη έχουμε ακούσει, είναι ένα θετικότατο πρώτο δείγμα των καινούργιων Afgan Whigs.

8. O νέος δίσκος θα κυκλοφορήσει από τη Sub Pop, εταιρεία που είχαν ξεκινήσει τη πορεία τους, και που δείχνει ότι τιμούν τις ρίζες τους.

9. Οι Afghan Whigs θα ήταν η rock μπάντα που θα λάτρευε ο Marvin Gaye αν ζούσε.

10. Ο Greg Dulli έχει και ελληνική καταγωγή και πιο συγκεκριμένα από το νομό Λακωνίας. (Άσχετο αλλά έπρεπε να κλείσει η δεκάδα).

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon