September Girls - Cursing The Sea

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Άλλο ένα girl group που παίζει φαζαρισμένη pop έρχεται να προστεθεί στην πλειάδα παρεμφερών συγκροτημάτων που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια. Οι Δουβλινέζες September Girls όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι από τα γκρουπάκια της σειράς και η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι το ντεμπούτο τους album ''Cursing The Sea''. Ένας δίσκος που σφίζει από νεανική ενέργεια, κάτι που αποτελεί και το απαραίτητο συστατικό για έναν δίσκο αυτού του είδους. Δώδεκα κομμάτια κιθαριστικής pop στα καλύτερα της, που με το ένα πόδι πατούν στους Jesus and Mary Chain και με το άλλο στους Raveonettes. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι September Girls είναι το αδελφό συγκρότημα των Veronica Falls. Το ''Cursing The Sea'' δεν έχει εν δυνάμει χιτάκια, όλα του τα κομμάτια θα μπορούσαν να παίξουν αυτό το ρόλο κάτω από τις κατάλληλες περιστάσεις. Το ομώνυμο κομμάτι μας εισάγει διακριτικά στο πνεύμα του δίσκου, μιας και η δοσολογία του αποτελείται από περισσότερη pop και λιγότερο fuzz. Πάντως τα δύο του λεπτά συμπυκνώνουν όλους τους λόγους που κάποιος εξακολουθεί να αγαπά αυτή τη μουσική παρόλο που έχει ακούσει πολλά παρόμοια κομμάτια απο τα 60ς και μετά. Στο ''Another Love Song'' πατούν το γκάζι και δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα. Ακολουθεί καταιγισμός από γνώριμες μελωδίες που μπορεί να λέγονται ''Left Behind'', ''Heartbeats'' ή ''Green Eyed''. Όλα αυτά τα έχεις ξανακούσει αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου, αφού οι νεαρές Ιρλανδές έχουν οικιοποηθεί οτιδήποτε παίζουν και το παρουσιάζουν με το περίσσευμα αυτοπεποίθησης που τις διακρίνει. Στο ''Ships'' κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα μονότονα πλήκτρα που δίνουν έναν σχεδόν kraut αέρα στο κομμάτι. Πρόκειται για ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν και τοποθετείται σε παρεμφερές ύφος με το προπέρσινο ''Doused'' των Diiv, κάτι που σημαίνει ότι θα ακουστεί πολύ στις νυχτερινές μας εξορμήσεις. To ''Talking'' αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα φωτεινής pop, ενώ το ''Daylight'' θα μπορούσε άνετα να είναι κομμάτι των Best Coast. Στιχουργικά οι September Girls ασχολούνται με το πλέον σημαντικό πράγμα που απασχολεί όλους τους ανθρώπους, αυτό των ερωτικών σχέσεων. Υπό το πρίσμα των twenty something χρόνων τους, βλέπουν τη μάχη των δύο φύλλων και τις απώλειες που αυτή μετράει. Ερωτικές σχέσεις που γίνονται πιο δύσκολες στο κοινωνινικό και οικονομικό περιβάλλον που ζούμε και μας απομυζά μεγάλο μέρος των ανθρώπινων συναισθημάτων. Θέμα που έχει υπεραναλυθεί από τις μπάντας στο Νησί, αλλά και που συνεχώς κάποιος έχει να προσθέσει τη δικιά του άποψη.

Το ''Cursing The Sea'' είναι ένας καθαρά διασκεδαστικός δίσκος, που είναι ικανός να προκαλέσει ένα αίσθημα ευεξίας στον ακροατή, αρκεί να το θέλει και αυτός. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου pop δίσκου. Οικίες μελωδίες, ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση από μία παρέα νεαρών κοριτσιών που θέλει να μοιραστεί μαζί μας τις νεανικές της ανησυχίες. Σίγουρα δεν αποτελεί δισκογραφικό ορόσημο, αλλά μία ειλικρινή κατάθεση των September Girls, που διεκδικούν το δικό τους αστέρι στον εφήμερο κόσμο της pop.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon