"Together for ever": Έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Νικολάου

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Στην ατζέντα της εβδομάδας σημειώνουμε μια ακόμα πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής:

Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον Ανδρέα Νικολάου και φιλοξενεί την ατομική του έκθεση, όπου ο εικαστικός παρουσιάζει ζωγραφικά έργα με θέμα το ανθρώπινο σώμα, στην πιο εύληπτη - σε πρώτη εντύπωση - μορφή του.

Πρόκειται για μοναχικές αλλά και συντροφικές φιγούρες που στροβιλίζονται σε αέναους χώρους με τα άπειρα και χαώδη μυστικά που τα διέπουν να διαφαίνονται πίσω από τα ομιχλώδη χρώματα. Άνθρωποι που αναλήπτονται σε ένα απέραντο σύμπαν για ένα ταξίδι με συντροφιά το φεγγάρι, η προσωπική μυθολογία του ζωγράφου, ιδεατά σώματα που δεν προδίδουν το κάλλος τους στο βωμό του πρόσκαιρου μιασματικού ξαφνιάσματος που προστάζει  η "παντοδύναμη" σύγχρονη τέχνη. Άνθρωποι που ευγενικά συναισθήματα τους ανάγουν σε σφαίρες ιδεατές, ποιητικές και αποστρέφουν τα ματιά  από εντόσθια, άτυχα ζώα σε θανατερά ενυδρεία γεμάτα φορμόλη και γεννητικά όργανα που βλαστούν σε παιδικά πρόσωπα, όλον αυτό το μαύρο και θλιβερό θίασο που οι "μεγάλες χώρες" και οι "μεγάλοι συλλέκτες" προτείνουν και επιβάλλουν!

Η ζωγραφική του Ανδρέα Νικολάου  - σε εποχές όπου τα ιδανικά και οι ελπίδες στερεύουν, όπου οι δημοκρατίες παρέχουν το τέλειο άλλοθι για απόλυτες δικτατορίες - προσφέρει μια τουλάχιστο όχι υποκριτική θέαση του σύγχρονου κόσμου μας ... ή ακόμα καλύτερα μας προσφέρει μια παρηγορητική διαφυγή από το αδιέξοδό μας.

Εγκαίνια: Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014, 20.00
Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα
Διάρκεια έκθεσης:
 25 Φεβρουαρίου – 22 Μαρτίου 2014
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Τετάρτη & Σάββατο 10.00 – 14.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Επικοινωνία:
τηλ. 2611110069, 6945399754
email: [email protected]
www.cubegallery.gr

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon