Review: Sharon Jones & The Dap-Kings - Give the People What They Want

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

[Daptone Records, 14 Ιανουαρίου 2014]

Ένας από τους πρώτους δίσκους της νέας χρονιάς (κυκλοφόρησε 14 Ιανουαρίου) που κέρδισε την προσοχή κοινού και κριτικών, δεν ήταν από κάποια indie ή νεο-ψεχεδελική μπάντα, αλλά το νέο-soul project της Sharon Jones. H αμερικανίδα τραγουδίστρια μαζί με την μπάντα των Dap Kings ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας το συγκεκριμένο σχήμα, με σκοπό να αναβιώσουν την soul και την funk που μεσουρανούσε από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 εως τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Μεγάλες επιρροές τους η Aretha Franklin, η Etta James, o James Brown και πολλοί άλλοι της εποχής, αλλά δεν έμειναν μόνο σε μια στείρα αναβίωση και προσέδωσαν ένα σύγχρονο ύφος.

Πρωτεργάτες της ανακίνησης του είδους, η Sharon Jones και οι Dap Kings επηρεάσαν πολλούς στην συνέχεια, ενώ δεν ασχοληθήκαν μόνο με την δικιά τους μουσική αλλά συνεργάστηκαν και σε δίσκους άλλων όπως το Back to Black της Amy Winehouse. Μια εξαιρετική μπάντα λοιπόν που εκτός από το να γράφει υπέροχους soul δίσκους, είχε και τον τρόπο να υποστηρίξει δουλειές άλλων. Το μέχρι τώρα δισκογραφικό αποκορύφωμα ήταν το 100 Days, 100 Nights του 2007, αν και ποτέ επι της ουσίας δεν απογοήτευσαν με κάποια αδιάφορη κυκλοφορία.

Ο πέμπτος κατά σειρά δίσκος έρχεται μετά απο ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών και το όνομα αυτού Give the People What They Want. Και οι Dap Kings κάνουν ακριβώς αυτό. Παραδίδουν στο κοινό τους ένα ακόμα όμορφο και καλοδουλεμένο δίσκο και εν έτη 2014 κάνουν την soul μουσική να φαίνεται φρέσκια και ελκυστική. Όπως κάθε soul δίσκος που σέβεται τον εαυτό του κινείται κυρίως σε δύο επίπεδα. Τραγούδια που δύσκολα αντιστέκεσαι να τα χορέψεις όπως τα Stranger to My Happiness, Now I See και  People Don't Get What They Deserve και τραγούδια με ρομαντική χροιά όπως το You'll Be Lonely και το πραγματικά υπέροχο κλείσιμο με το Slow Down, Love. Give the People What They Want σημαίνει 10 soul κομμάτια που φλερτάρουν με μια ρετρό ατμόσφαιρα χωρίς υπερβολές, αναβλύζουν πάθος και συναίσθημα και ξανακάνουν επίκαιρη την soul μουσική. Εξαιρετικός και σε επίπεδο παραγωγής και ενορχηστρώσεων, ο νέος δίσκος της Sharon Jones και των Dap Kings αποτελεί λαμπρό δείγμα της νέας εποχής της soul μουσικής.

Τον ακούμε ολόκληρο μέσω spotify:

Μίμης Πλέσσας - Στήλη "Ακούω" Τέταρτο #108

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon